Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Україна офіційно вийшла з трьох угод в рамках СНД

Україна вийшла з трьох угод щодо економічної співпраці в рамках СНД, оскільки вони втратили своє практичне значення

Про це пише міністерство економічного розвитку.

“23 січня за ініціативи Мінекономрозвитку Кабінет Міністрів України прийняв рішення про припинення для України дії трьох угод щодо економічної співпраці, укладених в рамках Співдружності Незалежних Держав (СНД). Це Угода про міждержавний обмін економічною інформацією, Угода про обмін інформацією в галузі зовнішньоекономічної діяльності та Угода про співробітництво в галузі зовнішньоекономічної діяльності”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, йдеться про Угоду про міждержавний обмін економічною інформацією, Угоду про обмін інформацією в галузі зовнішньоекономічної діяльності та Угоду про співробітництво в галузі зовнішньоекономічної діяльності.

Відзначається, що Угода про міждержавний обмін економічною інформацією, укладена 26 червня 1992 року в Мінську, та Угода про обмін інформацією в галузі зовнішньоекономічної діяльності, укладена 24 вересня 1993 року в Москві, передбачали налагодження обміну між країнами-учасниками СНД актуальною економічною інформацією та статистичними показниками соціально-економічного становища в країнах.

В українському Міністерстві вважають, що в сучасних реаліях ці угоди вже втратили своє практичне значення та не застосовуються.

Третя угода була укладена 15 травня 1992 року в Ташкенті та передбачала, що країни-учасники СНД будуть спільно координувати свою політику та здійснювати зовнішньоекономічну діяльність із третіми країнами та міжнародними організаціями.

Залишити відповідь