Середа, 24 Квітня, 2024
Події

Через австралійську спеку помирають десятки диких коней

Через аномальну спеку пересихають водойми

Австралія потерпає від вбивчої спеки – стовпчик термометра злетів до 48 градусів за Цельсієм, тварини масово гинуть від спраги та високих температур. Про це повідомляє CNN.

Десятки мертвих тварин виявили у лісі поблизу міста Аліс-Спрінгс на Півдні країни. Водойми висохли через спеку і коням та іншим звірям не було що пити.

“Я просто не міг у це повірити. Я ніколи не бачив нічого подібного. Я не зупинявся рахувати, їх (мертвих тварин – Ред.) було дуже багато. Це спустошує. Я просто не можу перестати думати про те, як вони померли, відчайдушно прагнучи води”, – розповів журналістам Ральф Тернер, який і виявив посеред лісу тіла тварин.

Температура в Аліс-Спрінгс тримається на рівні 42 градусів за Цельсієм вже протягом двох тижнів, що є рекордом для цієї області, повідомили у місцеві метеорологи.

Натомість у місті Седуна на півдні Австралії температура підскочила аж до позначки у 48,6 градуса, повідомляє АВС. Висока температура утримується на території всього штату Південна Австралія. За останню добу через спеку до медиків звернулися 44 людини.

На тлі аномально високих температур енергетики Австралії попередили про можливі перебої з електрикою в штатах Південна Австралія і Вікторія.

Залишити відповідь