Неділя, 26 Травня, 2024
В Києві

У центрі Києва почали встановлювати меморіал Героїв Небесної Сотні

У Києві на алеї Героїв Небесної Сотні з’явиться новий і значимий для жителів України меморіал. Підготовчі роботи вже почалися.

Про це повідомляє прес-служба Національного музею Революції Гідності.

Повноцінне будівництво не проводитимуть, поки на цій території не завершать слідчі експерименти у справі про розстріли 20 лютого 2014 року.

Вулицю вже огороджують парканом, який простягнеться від верхнього виходу зі станції метро «Хрещатик» до Майдану Незалежності. В першу чергу почнуть будівництво самого меморіалу Героїв Небесної Сотні. Його спроектували українські архітектори, учасниці студії MI-studio Ірина Волинець і Марія Процик. Їх проект переміг у відкритому анонімному міжнародному конкурсі архітектурних пропозицій. На алеї з’явиться цілий меморіально-музейний комплекс.

Крім установки забору та облаштування побутового містечка співробітники «Київзеленбуду» почнуть обстежувати зелені насадження на позначеній ділянці, очищати і видаляти їх. Підготовчі роботи планують завершити протягом двох тижнів.

1 коментар

  • Бред какой-то. Зачем начинать это строительство именно сейчас- зимой, за месяц до даты расстрела, если всё-равно до 20 февраля не успеют? Знают же, что люди придут почтить память погибших и будут возмущены отсутствием посадок убийц и прочим беспределом, который мы наблюдаем уже 4 года! Ох и боится Торт народа!))

Залишити відповідь