Четвер, 18 Квітня, 2024
Техніка

Українці створили літаючий прилад для розпилювання добрив

Київський винахідник називає цей прилад “літаючим трактором”

Київський програміст, винахідник Владислав Юсім з командою створили дрон FlyingTractor, для розпилювання засобів захисту рослин та добрива на полях.

“Трактори можуть літати і ми це довели!”, – так амбіційно розповідає про свій винахід Владислав Юсім, пише Агравері.

Такий безпілотник розганяється у повітрі до 90 кілометрів на годину та підіймає вагу у 15 кілограмів. За один політ (15 хвилин) цей літаючий пристрій може обробити до 4 гектарів поля при витратах робочого розчину 2 л/га.

Уже три роки поспіль Владислав Юсім із студенським другом, випускником КПІ Дмитром Самсоненком та ще декількома колегами-однодумцями працюють над українським октокоптером для аграріїв, що здатен ефективно розпилювати ЗЗР та добрива на полях.

Октокоптер надрукували на 3D-принтері.

Flying Tractor важить 15 кг, розмір пристрою– 3 м*3 м*1 м,витрата добрив – 2,5 л/га, і він здатен обробити 4 га за 15 хвилин, оснащений сонаром, завдяки чому  тримає задану висоту. Максимальна висота польоту над полем – 7 м (зазвичай, висота обробки – 2 метри). Ширина обприскування приблизно 4,5 метри. На шести акумуляторах диво-машина може працювати до півгодини. При цьому максимальна швидкість «трактора» досить пристойна – 90 кілометрів на годину (робоча швидкість польоту становить 11 м/с,або 39,6 км/год).

Залишити відповідь