П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Суспільство

Троє киян постраждали через снігову лавину

У Рахівському районі Закарпатської області троє киян, які проходили туристичний маршрут біля гори Стіг, потрапили під снігову лавину

Про це на своєму сайті повідомив губернатор області Геннадій Москаль.

Двом чоловікам, за його словами, вдалося вибратися з-під снігу, третього врятувати не вдалося.

“Перед сходженням на гору хлопці зв’язувалися з рятувальниками й питали, наскільки безпечний цей маршрут, – каже голова Закарпатської ОДА. – Їм відповіли дослівно так: “Не йдіть, бо похорони дуже дорого обходяться!”.

За словами Москаля, попередження рятувальників чоловіки не послухалися: “Вже під час спуску вони зірвали першу лавину, яка засипала їх до пояса. А потім зірвали другу, яка засипала їх повністю”.

Одному з киян вдалося вибратися з-під снігу самотужки і витягнути свого товариша. Вже разом вони відкопали тіло третього чоловіка, який задихнувся під снігом і загинув.

Його тіло, за словами Москаля, вони затягли до намету, в якому змушені були заночувати. Зв’язатися з рятувальниками чоловікам вдалося тільки на ранок.

“Залишивши тіло загиблого на місці, обоє вирушили до бази відпочинку й на півдорозі зустрілися з рятувальниками Держслужби з надзвичайних ситуацій. Зараз життя киян у безпеці, разом із групою рятувальників вони повернулися на місце сходження лавини, щоб відшукати тіло товариша”, – додає голова Закарпатської ОДА.

Залишити відповідь