Четвер, 16 Травня, 2024
НаукаЦікаве

Кит, який назавжди один

52-герцевий кит – таку назву носить особина невідомого кита, спів якого відстежується в різних частинах океану з 1980-х років. Кит співає на частоті 52 Гц, набагато більш високою, ніж у синього кита (15-20 Гц) або фінвала (20 Гц).

Фактично єдиним методом комунікації у китів є звук. Для зв’язку один з одним ці істоти випускають протяжний поклик в діапазоні від 15 до 25 герц. Якщо частота звуку буде менше або більше цього відрізка, то тварини просто його не почують.

Чи то через генетичну аномалію, то чи з якихось інших причин «голос» кита звучить на частоті набагто вище допустимої для китів – 52 Герца. Десятиліттями 52-герцевий кит курсує по просторах океану в надії зустріти собі подібних і в надії на те, що вони почують його.

«Бути може, цей кит – це гібрид різних видів, а може бути – і зовсім невідоме нам істота» – говорить криптозоолог Олл Льюїс.

Ще однією особливістю 52-герцевого кита є те, що маршрут, по якому він плаває в Тихому океані, дуже сильно відрізняється від того, за яким плавають зграї його побратимів.

Залишити відповідь