П’ятниця, 29 Березня, 2024
В КиєвіСпорт

Старший тренер з боротьби КДЮСШ «Школа спорту» Максим Миколенко: «Завдяки таким змаганням, наші юні спортсмени здобувають необхідний досвід»

Як ми вже писали, 26-27 січня в Києві проходили вельми масштабні змагання з греко-римської боротьби на честь загиблих в АТО та ООС воїнів.

Турнір, в якому брали участь понад 500 учасників від 9 до 16 років викликав неабияку зацікавленність. Так, турнір відвідав міністр зі справ молоді та спорту Ігор Жданов, срібний призер Олімпійських ігор і чемпіон світу з класичної боротьби Жан Беленюк та інші відомі спортсмени та спортивні функціонери. Змагання відбувалися в спортивному комплексі «Меридіан», який ледь вмістив всіх охочих подивитися це дійство. Як ми всже писали, в змаганнях взяли участь уоманди з усієї України, а  також – 2 команди з Білорусі та Молдови і  по команді з Литви та Естонії.

Старший тренер команди КДЮСШ «Школа Спорту Максим Миколенко, чия команда посіла друге місце в змаганнях, поділився своїми враженнями.

І як Вам змагання?

Все було супер: і настрій спортсменів, і рівень гостей, і організація.

Задоволені результатами?

Так, хоча прагнули більшого. Мабуть недогледіли своїх вихованців, бо займалися ще й організацією турніру.

Але ж друге місце – те ж почесне. Кого би хотіли відзначити?

Хотів би всіх, бо всі вийшли на змагання в бойовому настрої, але когось підвели травми, а когось «злякав» великий зал і маса глядачів.

Ну, це ж було статусне змагання …

Так, і його статус був дуже високим, як і статус поважних гостей, які до нас завітали. До речі, це неабиякий досвід і для юних борців. По-перше, це міжнародний статус змагань, де зустрічаються різні школи. А, по-друге, це – масштаби. Наші юні спортсмени боролися у великому залі на великих килимах при великому скупченні народу. Здебільше, вони до цього не звикли. А тут вже й неабиякий досвід, який допоможе їм у майбутніх великих змаганнях.

Ким ви були найбільш задоволені?

Звичайно, своїми переможцями: Богданом Демишкевичем, Петром Шафранським, Владиславом Маньком. Вони виявили характер і перемогли. Хоч й інші хлопці боролися гідно…

Додамо, за результатами турніру, перше місце у командному заліку отримали юні атлети з м. Конотопа Сумської області, друге місце виборола столична КДЮСШ «Школа Спорту», а бронзові нагороди дісталися команді з м. Кременчук Полтавської області.

Сам турнір був організований КДЮСШ «Школа спорту» за підтримки Благодійного фонду Валентина Манька «Воля».

Залишити відповідь