Четвер, 28 Березня, 2024
Світ

Надходять повідомлення про прояву агресії щодо венесуельців

З держав регіону надходять повідомлення про агресію проти біженців з Венесуели

Сусідні держави досі проявляли рідкісну солідарність з жителями Венесуели, які залишають свою державу через економічні труднощі і політичної нестабільності. Однак сьогодні все частіше з регіону стали надходити повідомлення про випадки прояву агресії щодо венесуельців. Про це заявив представник Управління ООН у справах біженців (УВКБ) та Міжнародної організації з міграції (МОМ) Едуардо Стайн.

Результат венесуельців – це наймасовіше переселення у новітній історії Латинської Америки.

«Реакцію держав регіону на цю масштабну кризу можна назвати зразковою, – сказав він. – Я був свідком прояву солідарності з боку урядів, гуманітарних організацій і місцевих жителів. До венесуельців, які прибули в цілому ставляться тепло і з повагою, так само, як венесуельці, коли свого часу їм довелося приймати потоки біженців з сусідніх держав».

Однак останнім часом, за його словами, стали надходити тривожні сигнали. Венесуельці, які знайшли притулок на території деяких держав регіону, піддалися нападам і загрозам.

«Окремі інциденти не відображають загальної картини, тим не менш, будь-які випадки прояву ненависті і ксенофобії викликають глибоку стурбованість», – заявив Стайн.

Він закликав уряди і суспільство рішуче присікати подібні напади і чітко висловити своє ставлення до них. Едуардо Стайн також настійно рекомендував журналістам і користувачам соцмереж відповідально підійти до подачі інформації, ретельно перевіряючи факти і уникаючи поширення ксенофобських настроїв.

Залишити відповідь