Четвер, 25 Квітня, 2024
Події

В США до Huawеі пред’явлені нові звинувачення

Міністерство юстиції США висунуло багато кримінальних обвинувачень компанії Huawei та її фінансовому директору Мен Ваньчжоу. Серед обвинувачень згадуються банківське шахрайство, перешкоджання правосуддю та крадіжка технологій. Всього висунуто обвинувачення по 23 пунктах.

Про це повідомляє BBC.

В обвинувачувальних документах стверджується, що Huawei ввела в оману США та Всесвітній банк відносно двох дочірніх компаній (Huawei Device USA та Skycom Tech), які використовувались для ведення бізнесу з Іраном (у відношенні до цієї країни діють санкції).

Разом з цим Huawei обвинувачують у крадіжці в T Mobile технології, яка використовувалась для перевірки довговічності смартфонів. Також є пункти обвинувачення, пов’язані з перешкоджанням правосуддю та здійсненням шахрайських операцій.

Директор ФБР Крістофер Рей заявив, що звинувачення вказують на “кричуще ігнорування Huawei законів нашої країни й загальноприйнятої світової практики ведення бізнесу”.

Також він зазначив, що “такі компанії як Huawei представляють подвійну загрозу як нашій економічній, так і національній безпеці”.

Залишити відповідь