П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

Петро Порошенко відсторонив Русанюка

Президент Петро Порошенко відсторонив голову
Виноградівської РДА через розслідування

Президентом України Петром Порошенком відсторонено від посади голову Виноградівської РДА Закарпатської області Михайла Русанюка за клопотанням процесуального керівника Генпрокуратури. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ГПУ.

“За клопотанням процесуального керівника ГПУ,.. розпорядженням Президента… від 29 січня 2019 року відсторонено від посади голову Виноградівської районної державної адміністрації Закарпатської області”, – повідомили у ГПУ.

За даними прокуратури, цей голова РДА, “будучи головним розпорядником бюджетних коштів Виноградівської РДА створив схему з систематичного вимагання та отримання неправомірної вигоди від приватних підприємців, керівників товариств та приватних підприємств за погодження на укладення договорів на постачання товарів, робіт і послуг, виконання робіт в структурних підрозділах Виноградівської РДА Закарпатської області”.

Як зазначається, його було затримано і повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) КК України.

Досудове розслідування триває.

Залишити відповідь