Вівторок, 23 Квітня, 2024
МистецтвоМузика

Менеджер легендарної рок-групи Nirvana випускає нову книгу про Курта Кобейна

Фото: Courtney Love, Frances Bean Cobain, Danny Goldberg and Kurt Cobain of Nirvana (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)

Колишній менеджер культової рок-групи Nirvana – Денні Голдберг, написав книгу про Курта Кобейна. Вона отримала назву «Serving The Servant: Remembering Kurt Cobain» і надійде в продаж вже 2 квітня.

Про це повідомляє видання Rolling Stone .

Дев’яності роки , це той час який ознаменувався черговим підйомом рок-музики. І успіхом альбому “Nevermind”, який перетворив музикантів Nirvana в найуспішнішу рок-групу в світі. Голдберг працював з групою з 1990 по 1994 роки. Він був не тільки менеджером групи Nirvana, а й другом Курта Кобейна. Коли Голдберг погодився стати менеджером групи, він поняття не мав, що Кобейн стане іконою поп-культури зі спадщиною, можливо на рівні Джона Леннона або Елвіса Преслі.

В основу книги, Голдбергом покладені його власні спогади, невидані документи, а також інтерв’ю з родичами, друзями і колегами Кобейна – зокрема, з дружиною Кортні Лав і бас-гітаристом групи Крістом Новоселичем. Ця книга, про зустріч та шлюб Курта з блискучою, але непостійною Кортні Лав і їхні стосунки. Про народження їхньої дочки Френсіс Бін. І публічну боротьбу Курта з наркотичною та алкогольною залежністю, яка в кінцевому підсумку закінчилася самогубством.

“Я почав працювати з Куртом за рік до того, як був записаний “Nevermind ” і залишався поруч з ним до днів до його смерті”, – сказав Голдберг .

Багато відомих рок-музикантив добре відгукнулися про вихід книги. Гітарист культової рок-групи Sonic Youth Терстон Мур висловився про книгу:


“Це прониклива, пристрасна і ясна розповідь Дэнни Голдберга про його професійні і особисті стосунки з Куртом Кобейном.
Її повинні прочитати не лише ті, хто цікавиться Nirvana, але і усі, хто хоче знати, як корпоративна музична індустрія взаємодіяла з панк-роковым андерграундом на початку 1990-х”.


Courtesy Photo
Danny Goldberg’s “Serving the Sevant: Remembering Kurt Cobain”

Залишити відповідь