Четвер, 28 Березня, 2024
Події

Китаєць через уразливість банкоматів вкрав у банку мільйон доларів

Працівник банку знайшов уразливість, яка полягала в тому, що Huaxia Bank не враховував видачу готівки через банкомати близько опівночі.

Про це повідомляє TJournal.

Чоловік працював старшим програмістом у відділі розробки банку, у якого вкрав гроші. Він знайшов уразливість, яка полягала в тому, що Huaxia Bank не враховував видачу готівки через банкомати близько опівночі. Через помилку в системі, банк фактично не знімав гроші з рахунків клієнтів при видачі готівки в цей час. Щоб знімати гроші непомітно, Цишень впровадив у систему банку скрипти, які блокували попередження.

За даними журналістів, чоловік знімав гроші з листопада 2016 року, але в банку зникнення коштів помітили тільки в січні 2018 року. За рік і три місяці він встиг 1358 разів зняти готівку сумами від 740 до 2965 доларів. Цишень переводив гроші на фіктивний рахунок, який банк використовував для тестування, а потім на свій власний.

Коли банк дізнався про уразливість, то звернувся в поліцію. Однак потім чоловік повернув усю суму й організація попросила поліцейських закрити справу. У банку погодилися з версією Цишеня, що він займався тестуванням безпеки систем і зберіг гроші, щоб повернути їх.

Залишити відповідь