Середа, 8 Травня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 9 лютого

Національний відбір на «Євробачення-2019». I півфінал

Приєднуйся та опинися у самому центрі масштабного конкурсу, про який говорить уся країна. Відчуй неймовірну енергетику залу та емоції учасників. Обери артиста, який гідно представить Україну на Євробаченні-2019 в Ізраїлі. Отримай унікальну можливість на власні очі побачити все найцікавіше – те, що зазвичай залишається за телевізійним кадром.

1-ий і 2-ий півфінали Національного відбору-2019 пройдуть 9 і 16 лютого.

Фінал, під час якого Україна назве свого представника, відбудеться 23 лютого.

З 9 лютого в прямих ефірах за право представити Україну боротимуться 16 виконавців:

Braii, Freedom jazz, KAZKA, YUKO, The Hypnotunez, LAUD, Brunettes Shoot Blondes, VERA KEKELIA, ЦеШо, Ivan NAVI, ANNA MARIA, BAHROMA, LETAY, КiRA MAZUR, KHAYAT.

Ведучий прямих ефірів Національного відбору – Сергій Притула.

Увага: в залі ведеться телевізійна зйомка!

Час: 18.00.

Місце: Центр культури та мистецтв НТУУ «КПІ» (просп. Перемоги, 37).

Вартість: 320 – 1090 грн.

Дитячий день у музеї «Винаходи людства: від каменю до гаджета»

Сучасна людина має багато речей, які полегшують її життя: транспорт, теле- і медіапростір, безліч гаджетів, яких стає з кожним роком дедалі більше. Але щоб усе це отримати, людству знадобилися десятки тисяч років. Маленькі відвідувачі дізнаються про етапи, які долала «людина розумна» на шляху прогресу.

Час: 12.00 (для дітей 5-7 років), 15.00 (для дітей від 8 до 11 років).

Місце: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2).

Вартість: 100 грн.

Концерт гурту Patsyki Z Franeka

Культурні хулігани, які визначають свій стиль як Культурно-Комедійний Хіп Хап. Музика Patsyki Z Franeka поєднує модний сучасний саунд та народні мелодії, чьоткий хіп-хоп та зухвалі тексти, автори супер-хіта VasЯ OMG.

Час: 19.00.

Місце: Caribbean Club (вул. Симона Петлюри, 4).

Вартість: 150 – 550 грн.

Фотовиставка Хірано Такаші «Бабуся Ацуко»

Персональна виставка японського фотографа Хірано Такаші. Фотографічна стратегія Хірано Такаші полягає у тому, щоб фотографувати одну людину впродовж тривалого часу, бувши поруч якнайдовше, чекаючи на унікальні моменти, які навмисно і не вигадаєш.

Хірано Такаші представить фотографічну серію, присвячену своїй бабусі Ацуко: «Нам, людям, не легко бути разом із кимось довгий час, постійно, не відчуваючи любові. Звідси і твердження, що ми можемо фотографувати людей, тільки коли любимо їх досить щиро. У цьому, на мою думку, і полягає унікальність мистецтва фотографії. Торік я перебував у Японії впродовж півроку і, за якимось дивним збігом обставин, зміг насичено провести час із бабусею до останнього, маючи змогу попрощатися з нею».

Хірано Такаші, фотограф, журналіст-політолог, народився і виріс у Японії. Раніше працював фотографом у Токіо. У 2008 році переїхав до України, спочатку викладав японську мову, а згодом працював у Посольстві Японії в Україні експертом з українського питання. Нині журналіст. Серед виставок Хірано Такаші «Бути ще більше собою», IZONE, «Фотообраз Хірано Такаші», Львівський національний університет імені Івана Франка, Group exhibition of Epson Color Imaging Contest, Токіо, Шангхай, Тайпей, «Ти шукаєш життя», One Plus 1 gallery, Осака, Японія. Отримав нагороду Merit Award, in Epson Color Imaging Contest 2008, Японія.

Час: 16.00.

Місце: Зона креативних мануфактур Izone (вул. Набережно-Лугова, 8).

Вартість: вхід вільний.

Концерт «Symphonic Cinema»

Національний духовий оркестр України під орудою диригента Олексія Вікулова підготував нову програму, сформовану із кіномузики.

«Symphonic Cinema»

Національний академічний духовий оркестр України

Диригент – Олексій Вікулов

І відділ

«Інопланетянин. Подорож планетою Земля» – Джон Вільямс

«Апполон 13» – Джеймс Хорнер

«Зоряний шлях. Крізь покоління» – Джеррі Голдсміт, Денніс Маккарті

ІІ відділ

«Чудова сімка» – Елмер Бернштейн

Сюїта з фільму «Форрест Гамп» – Алан Сільвестрі

«На краю світу» – симфонічна сюїта з фільму “Пірати Карібського моря» – Ганс Ціммер

Час: 19.00.

Місце: Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2).

Вартість: 90 – 450 грн.

Виставка Андрія Роїка «Тіло»

Виставка яскравого представника Нової Львівської Хвилі – Андрія Роїка «ТІЛО».

Роїк – митець, що вміє дивувати своєю технікою та драматизмом. Його живописність скоріше графічна, ніж живописна, монументально-фігуративна, властива для всієї Нової хвилі.

Користуючись деконструкцією тілесності як певним хірургічним інструментом, він ніби пускає світло на найпотаємніші шари підсвідомості, дозволяючи людині вийти за межі вимушеної області вербалізації у сфери повноти прихованих сенсів, де справжня основа людської фізіологічності стає правдивою та осяжною передусім для самого глядача.

Андрій Роїк є виразним представником Нової Львівської Хвилі молодих художників, пов’язаних зі Львівською академією, чий феномен лишень почали спостерігати та досліджувати.

Час: 19.00.

Місце: Karas Gallery (Андріївський узвіз, 22а).

Вартість: вхід вільний.

Концерт Deka Project

Deka Project – новий проект гітариста і композитора Дениса Стрюцького. Його музика поєднує в собі грувові рифи та біти з космічними ефектами й імпровізаціями.

У програмі ви почуєте композиції Дениса, кожна з яких наповнена своєю історією і яскравими образами. У квартеті зібрані найкращі джазові музиканти України, які доповнюють один одного і грають як єдиний організм.

Склад:

Денис Стрюцький – гітара

Олексій Боголюбов – рояль

Ярослав Товарянський – бас

Олександр Романов – барабани

Час: 20.00.

Місце: Old Fashioned Bar / 32 (вул. Воздвиженська, 32).

Вартість: 400 грн.

Фестиваль «Kyiv Photo Book»

У Києві вперше відбудеться Фестиваль фотокниг від видавництв та фотографів Kyiv Photo Book. Цей фестиваль – для тих хто, цінує або цікавиться художньою фотографією, сучасною та класичною. Хто хоче погортати сторінки різноманітних книжок із творами фотомистецтва, зібраних в один день в одному місці.

Центральна подія Фестивалю – ярмарок фотокниг від українських та закордонних видавництв, арт-галерей та книжкових крамниць, що спеціалізуються на такій літературі, а також безпосередньо від фотографів, що видали свої художні фотокниги.

Паралельно із ярмарком у лекційній залі весь день будуть проходити лекції, презентації та інші події на тему фотокниг та фотографії, та на другому поверсі IZONE працюватиме арт-кафе.

Серед учасників фестивалю: Видавництво Артбук, Видавництво РОДОВІД, Видавництво ARTHUSS.com.ua, BOOKSHA Publishing, IST Publishing, Галерея Артсвіт, Палатка, Українська візуальна книга, Resident book, The Bookstore.

Час: 11.00.

Місце: Зона креативних мануфактур Izone (вул. Набережно-Лугова, 8).

Вартість: вхід вільний.

Концерт «Побачення з класикою»

«Побачення з класикою» – це унікальний формат повного занурення в класичну музику. На вас чекає камерний вечір у компанії оркестру «Київські Солісти».

У програмі – А. П’яццолла, А. Шнітке, В. Сильвестров, М. Скорик, А. Хачатурян, Д. Шостакович.

«Київські Солісти» – проект легендарного скрипаля Богодара Которовича – єдиного в світі музиканта, якому мерія Генуї довірила зіграти на скрипці Н. Паганіні двічі!

Час: 20.00.

Місце: Будинок архітектора (вул. Бориса Грінченка, 7).

Вартість: 175 – 450 грн.

Лекція «Вічне і швидкоплинне в українському пейзажі ХІХ століття»

Лекцію «Вічне і швидкоплинне в українському пейзажі 19 століття» читатиме мистецтвознавиця, заступниця генерального директора з наукової роботи NAMU Леся Толстова.

А ви знали, що найбільші здобутки українського мистецтва другої половини 19 – початку 20 століття пов’язані саме із жанром пейзажу? Він просто вражає розмаїттям напрямів, творчих пошуків та індивідуальних манер і врешті-решт стає провідним жанром українського мистецтва.

Більше того, пейзаж починає панувати не лише в побутовій та історичній картині, а втручається і в царину портрету, наче додаткового пояснюючи і поглиблюючи художні образи портретованих.

Час: 12.00.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6).

Вартість: 70 грн, реєстрація.

Залишити відповідь