П’ятниця, 29 Березня, 2024
Кримінал

Поліція розслідує вже 21 кримінальних проваджень через виборчі порушення

Поліція відкрила понад 20 справ, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства, більшість з яких стосується порушень у проведенні передвиборчої кампанії.

Про це інформує прес-служба МВС.

“Заступник начальника ГСУ повідомив, що на сьогодні відкрито 21 кримінальне провадження, пов’язане із виборчим процесом. Серед відкритих проваджень вісім пов’язані з порушенням виборчого законодавства. Так, відкрито п’ять кримінальних проваджень за ст. 160 Кримінального кодексу України (Підкуп виборця, учасника референдуму)”, – йдеться у повідомленні.

Також по одній справі було відкрито за ст. 157 ККУ (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), за ст.158 (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) та ст. 159-1(Порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації, агітації з всеукраїнського або місцевого референдуму).

Залишити відповідь