Середа, 15 Травня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 13 лютого

Концерт Placido Domingo

Пласідо Домінго (Placido Domingo) – всесвітньо відомий артист. Визнаний як один із найкращих і найбільш впливових оперних співаків в історії, він також є диригентом і адміністратором опери Лос-Анджелеса в ролі генерального директора фонду Елі і Едіт Брод.

Його репертуар включає 148 провідних оперних партій (більше, ніж у будь-якого іншого тенора в історії) з більш ніж 3900 виступів. Він додав 149-у роль у свій репертуар, виконуючи Міллера в «Луїзі Міллер» в Метрополітен-опера в сезоні 2017-18 років. Понад 100 його записів повних опер, збірників арій і дуетів, кросоверів принесли йому дванадцять премій Grammy, зокрема три Latin Grammy. Пласідо Домінго записав понад п’ятдесят музичних кліпів і виграв дві нагороди Emmy.

Домінго диригував понад 500 оперних вистав і симфонічних концертів із Метрополітен-опера, Лондонською Королівською оперою, Віденською державною оперою, Лос-анджелеською оперою, Чиказьким симфонічним оркестром, Віденською Філармонією, Монреальським симфонічним оркестром, Національним симфонічним оркестром, Лондонським симфонічним оркестром, Лос-анджелеською філармонією і Берлінською філармонією.

Влітку 2018 року він диригує на щорічному Байрейтському фестивалі з дебютом у «Валькірії».

У 1993 році Пласідо Домінго заснував міжнародний конкурс «Operalia», який, як і раніше, проводиться щорічно. Він є почесним доктором Оксфордського університету і Нью-Йоркського університету за його довічну відданість і участь у музиці та мистецтві. Він вперше виступив як баритон у 2009 році, виконуючи провідну партію Симона Бокканегра в Берліні.

Не пропустіть подію року – концерт видатного співака нашого часу Пласідо Домінго у супроводі Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України в НПМ Україна13 лютого 2019 року. У концерті диригент Jordi Bernacer і сопрано Ana Maria Martinez.

Час: 19.00.

Місце: Палац «Україна» (вул. Велика Васильківська, 103).

Вартість: 799 – 5999 грн.

Виставка «The Ukrainian Canadians: Україноканадці»

Цей проект – перша спроба представити у музейному просторі різні сторони життя української діаспори, історію її становлення і розвитку: від перших поселенців кінця ХІХ ст. і до сучасних відомих діячів-україноканадців – науковців, політиків, письменників, громадських діячів.

Для огляду будуть доступні унікальні видання найстаріших українських видавництв у Канаді, а також архівні документи, фото, особисті речі та відзнаки останнього Президента УНР в екзилі Миколи Плав’юка, політика, канцлера Альбертського університету Петра Саварина, відомої письменниці та громадської діячки Лесі Храпливої-Щур, фізика та громадського діяча Олега Кандиби та ін.

Мистецька спадщина представлена творами видатних митців-україноканадців – В. Курилика, Л. Молодожанина, В. Доброліжа, які отримали визнання у Канаді та відомі за її межами. В експозиції знайшло своє відображення політичне життя, у якому канадці українського походження завжди відігравали важливу роль.

Час: 10.00.

Місце: Музей української діаспори (культурної спадщини) (вул. Московська, 40б).

Вартість: пільговий квиток – 25 грн, повний квиток – 50 грн.

Концерт Аніти Авакян

Про любов звикли говорити красиво, але вона говоритиме про любов чесно. Аніта Авакян презентує авторські композиції, а також виконає безсмертні хіти Aretha Franklin, Beyonce, Etta James, Amy Winehouse, Rihanna та ін.

Аніта Авакян – нове ім’я на українській сцені. Яскрава і неординарна, самобутня і драйвова, глибока і вразлива. Її soul підкуповує особливою щирістю і красою, її пісні – данина поваги «музиці співаючої душі», її тексти – правдиві і пронизливі.

Склад музикантів:

Аніта Авакян – вокал

Дмитро Олексієнко – бітбокс

Надія Журба – клавішні

Мітки: In-Jazz, Аніта

Час: 19.00.

Місце: In-Jazz (б-р. Дружби Народів, 1).

Вартість: 250 – 300 грн.

Відкриття арт-проекту Антона Логова «Складний червоний»

Людські спогади, віддаляючись у часі, набувають вигляду кольорових плям. Асоціативні ряди, продовжуючись новими образами, рано чи пізно закінчуються кольоровими плямами. Увесь світ, що потрапляє нам на очі, розфокусовуючись та розчиняючись у темряві, перетворюється на згустки кольорових плям.

Усесвіт – це колір, і навпаки. Так само спонтанно, як виник наш світ, виникає й образ кольору. Художник Антон Логов передає випадковість цього явлення на полотні «складним червоним».

Надихаючись колористичними пошуками ван Ейка, Гойї, Матісса, Логов працює з червоним, розкладаючи його на невловимі відтінки, виявляючи його нюансований потенціал, наділяючи його щоразу новою формою. За словами Антона, серія «Складний червоний» народилась під впливом тісного спілкування з відомим українським художником – Сергієм Якутовичем.

Він запросив Логова до майстерні, довіривши ґрунтувати полотна для своєї нової живописної серії. У діалозі мистецьких поколінь Антон ділив із Сергієм і особисті втрати, і спалахи натхнення. Якутович розказав про роботу в кіно, про книжкову ілюстрацію та про численні виставки, а пізніше заповідав Антону Логову написати на тих полотнах свою власну серію. І Сергія не стало…

Виставка «Складний червоний» – це спогад і передчуття водночас. Червона лінія, червона пляма, червоний мазок, червона розмивка, червоний акцент – живописні проекції емоційних зламів. Залишаючись особистими спогадами художника, вони щоразу набувають нової подоби, взаємодіючи з глядачем.

Час: 19.00.

Місце: Я Галерея (вул. Хорива, 49б).

Вартість: вхід вільний.

Концерт НАОНІ «Пісні для закоханих»

Для вас заграє найвідоміший оркестр країни НАОНІ. У програмі найкращі пісні про кохання від віртуозів гри на народних інструментах. Ви знаєте ці пісні, але в такому виконанні ви їх ще точно не чули.

Час: 19.00.

Місце: Будинок кіно (вул. Саксаганського, 6).

Вартість: 235 – 585 грн.

Балет «Шедеври сучасної хореографії»

Іржі Кіліан — хореограф, який змінив сучасний танець та створив свою унікальну систему. Його роботи вже давно вважаються шедеврами сучасної хореографії. Відомі театри змагаються за право включити вистави Кіліана до свого репертуару, а кожен танцівник мріє хоч раз виконати його хореографію. Нарешті балети Іржі Кіліана побачать і в Україні.

Вперше! Три найвідоміші чорно-білі балети генія сучасності Іржі Кіліана. Саме одноактні балети Sechs Tänze («Шість танців»), Petite Mort («Маленька смерть»), Falling Angels («Грішні ангели») принесли Кіліану світове визнання.

Балети Кіліана — це вихор емоцій: сміх від незрівнянного хореографічного гумору та дрижаки по шкірі від чуттєвості та дивовижної пластики. Доповнить зіркову добірку балет Petite Ceremonie («Маленька церемонія») молодого та вже відомого хореографа Меді Валєрські.

Досконала техніка трупи Тбіліського державного театру опери та балету під керівництвом легендарної Ніни Ананіашвілі та неймовірна хореографія зроблять ваш святковий вечір незабутнім.

Хореограф: Меді Валєрські

Музика: компіляція Моцарта, Беліні, Роджерса, Харта та Вівальді

Час: 19.00.

Місце: Міжнародний центр культури і мистецтв (алея Героїв Небесної Сотні, 1).

Вартість: 250 – 2100 грн.

Концерт «Фридерик Шопен»

Відома українська піаністка Інеса Порошина, солістка Національної філармонії України, подарує вечір Фридерика Шопена. Меланхолійні вальси, запальні мазурки, драматичні полонези польського класика стануть своєрідними вісниками прийдешньої весни.

Інеса Порошина закінчила Київську державну консерваторію ім. П.І. Чайковського (клас О.Г. Холодної). Виконувала із провідними оркестрами України фортепіанні концерти Моцарта, Гріга, Бетховена, Шопена тощо. Має сольні записи на Українському радіо і телебаченні, а також записи із багатьма закордонними та українськими солістами і співаками.

Фридерик Шопен

Шість мазурок, п’ять полонезів, сім вальсів,

Полонез-фантазія ля-бемоль мажор

Інеса Порошина (фортепіано)

Полонез соль-дієз мінор, ор. posth

Шість мазурок: тв. 17: сі-бемоль мажор, мі мінор, ля-бемоль мажор, тв. 30: соль мінор, фа-дієз мінор, тв. 41: до-дієз мінор

Полонез-фантазія ля-бемоль мажор, тв. 61

Полонез сі-бемоль мінор, ор. posth

Сім вальсів: тв.34: фа мажор, ор. posth ля мінор, мі мінор, соль-бемоль мажор, тв. 64: до-дієз мінор, тв. 34: ля мінор, тв. 18: сі-бемоль мажор

Два полонези: тв. 26: мі-бемоль мінор, тв. 40: ля мажор

Час: 19.00.

Місце: Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2).

Вартість: 79 – 250 грн.

Арт-середа: Мар’яна Яремчишина

Мар’яна Яремчишина розкаже про свій резонансний перформанс Das Hungeressen у міжнародній резиденції Oberpfälzer Künstlerhaus (Німеччина) та досвід її роботи на ретроспективах Марини Абрамович в Німеччині та Італії.

Як поєднати активізм і мистецтво? Етику, естетику і ніщо?

Як відтворити біль Франца Кафки і змусити Марину Абрамович заплакати?

Мар’яна Яремчишина навчалася мистецтву перформансу в Януша Балдиги (Польша), Алістера МакЛенннана (Ірландія), Лінсі Песінґер (США), танцю буто в Аніти Сай (Данія), Валентина Цзина (Росія) та Кеа Тонетті (Італія), автентичному співу у Наталки Половинки та Наталі Сербіної.

Її перший документальний короткометражний фільм The End було відібрано на Фестиваль 86, а перший перформанс Losscut відбувся на Фестивалі Рівності. Основними темами свого мистецького пошуку вважає час, близькість і тваринну етику.

Час: 19.00.

Місце: Зона креативних мануфактур Izone (вул. Набережно-Лугова, 8).

Вартість: вхід вільний.

Залишити відповідь