Четвер, 25 Квітня, 2024
Світ

Військові навчання НАТО Agile Spirit 2019 в цьому році пройдуть у Грузії

У військових маневрах візьмуть участь більше 3000 військовослужбовців

Військові навчання НАТО Agile Spirit 2019 ( «Моторний дух-2019») в цьому році пройдуть в Грузії з 27 липня по 9 серпня. У них візьмуть участь більше 3000 військовослужбовців з країн-членів НАТО і країн-партнерів Північноатлантичного Альянсу. Навчання пройдуть під спільним керівництвом ВС Грузії і Європейського командування Збройних сил США. На підсумковій конференції, яка пройде в Тбілісі в травні, стане відомо скільки військової техніки і обладнання задіють під час цих військових маневрів. Про це повідомляє VOA.

Примітно, що починаючи, з 2011 року, вчення Agile Spirit проводилися в Грузії щорічно, спочатку – виключно в рамках двостороннього військового співробітництва США з Грузією. Ці навчання також мали на меті підвищення сумісності ЗС Грузії до стандартів НАТО, і підготовку грузинських військових для участі в міжнародних миротворчих операціях. З 2015 року Agile Spirit перетворилися в інтернаціональні військові навчання, а США і Грузія розпочали нові щорічні спільні навчання Noble Partner.

Як заявили в Міноборони Грузії, вчення Agile Spirit 2019 цього року проводяться з метою підвищення рівня обороноздатності грузинських збройних сил, поліпшення сумісності сил НАТО з військовослужбовцями з країн-партнерів, розвитку і створення нових можливостей багатонаціонального, регіонального та двостороннього партнерства, а також посилення безпеки Чорноморського регіону.

В березні в Грузію прибуде Генсек НАТО Йенс Столтенберг. За його словами, «метою візиту буде знову обговорити з керівництвом Грузії посилення партнерства».

Залишити відповідь