Четвер, 28 Березня, 2024
Економіка

Порошенко зазначив, що Росія вже не має впливу на економіку України

Президент України Петро Порошенко переконаний, що відновлення економічного зростання нашої держави дозволяє перетворити Україну на регіонального лідера

Про це він сказав у Харкові на урочистому засіданні з нагоди 85-річчя АТ “Турбоатом”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наша амбітна мета, мета моєї команди – перетворити Україну на регіонального лідера, з яку будуть рахувати в усьому світі як невід’ємну складову європейської цивілізації та наріжний елемент європейської безпеки… Відновлення економічного зростання відкриває можливості для перетворення України на державу – регіонального лідера, державу, де українці живуть у безпеці і достатку”, – заявив Президент.

За його словами, нині чітко визначено пріоритети і робляться акценти на тих секторах економіки, де Україна може вийти на лідерські позиції.

При цьому він зауважив, що його особистим завданням є, аби економічне зростання кожен українець відчув на власній кишені.

Він також нагадав, що частка ЄС в структурі експорту України складає нині вже 42,6%. Частка ж експорту товарів до Росії була 33%, сьогодні 7,7 %.

“І більше вже Росія не має важелів впливу, щоб ставити українців на коліна, не має і ніколи не буде мати”, – сказав Президент.

Залишити відповідь