Середа, 24 Квітня, 2024
Політика

ЦПК вимагає від ГПУ відкрити справу проти Тимошенко

Центр протидії корупції вимагає від Генерального прокурора Юрія Луценка порушити кримінальне провадження за фактами можливого незаконного збагачення народної депутатки та кандидатки у Президенти Юлії Тимошенко.

Відповідну заяву про вчинення злочину ЦПК подав 12 лютого.

Згідно з публікаціями українських та іноземних ЗМІ, американська фірма «Two Paths LLС» у лютому 2018 року найняла піар-компанію «Avenue Strategies Global LLC» представляти інтереси Юлії Тимошенко. Усього йшлося про виплату 390 тис. доларів у 2018 році піарнику, який також обслуговував президента США Дональда Трампа.

«У деклараціях депутатки немає статків, що відповідають витратам у 390 тис. доларів. Відтак незрозуміле походження грошей на послуги американських лобістів може свідчити про незаконне збагачення Тимошенко», – наголосили у ЦПК.

Наприкінці 2018 року ЦПК надіслав аналогічні заяви до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) з відповідними копіями документів, що свідчать про приховані витрати Юлії Тимошенко на послуги американських лобістів.

Зазнчається, що антикорупційні органи мали протягом 24 годин внести відомості до ЄРДР відомості та розпочати розслідування, однак цього не зробили. Це стало причиною звернення організації до суду.

«Солом’янський районний суд Києва відмовився брати на себе відповідальність і виконувати вимоги закону. Судді не захотіли зобов’язати антикорупційні органи відкрити справу проти Тимошенко», – йдеться в повідомленні.

Залишити відповідь