Понеділок, 17 Червня, 2024
Війна

Російські спецслужби активно вербують в’язнів з ОРДЛО

Російські спецслужби почали активно вербувати в’язнів, що переводяться для відбування покарання з тимчасово окупованої території.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба СБУ.

“СБУ постійно виявляє спроби спецслужб РФ втягнути наших співвітчизників у розвідувально-підривну діяльність на користь ворога. Джерела для поповнення рядів потенційних зрадників, як і методи “підбору персоналу”, різноманітні. Та останнім часом почастішали випадки вербування представниками ФСБ осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі на території псевдореспублік. Така тенденція пов’язана, насамперед, із налагодженням механізму повернення проросійськими терористами в’язнів, засуджених ще до початку воєнних подій на Донбасі”, – йдеться у повідомленні.

Для прикладу у відомстві згадали один із останніх таких випадків. 

“Один із “екстрадованих” в’язнів, що відбував покарання за вбивство в колонії Донецької області, повідомив, що незадовго до обміну він був завербованим співробітниками ФСБ. Як винагороду за етапування до України він зобов’язався збирати інформацію про інших засуджених і працівників пенітенціарних установ, котрі незадоволені державною владою та прихильно ставляться до терористичних організацій “Д/ЛНР. Усі зібрані дані засуджений мав пересилати представникам ворожої спецслужби електронною поштою”, – зазначається у повідомленні.

Залишити відповідь