Четвер, 18 Квітня, 2024
Світ

Папа Римський остаточно позбавив сану архієпископа Вашингтона

Все через звинувачення архієпископа
Теодора МакКарріка у сексуальних злочинах

Це означає що МакКарріку заборонили посилатися на себе як на священика публічно чи приватно. Після лаїцизації він позбавлений всіх прав і привілеїв священнослужителя, включаючи, теоретично, право на отримання фінансової підтримки від Церкви.

Історія МакКаріка була першим за понад 100 років випадком, коли член колегії кардиналів Ватикану покинув її добровільно.

У 2018 році 88-річного МакКарріка публічно звинуватили в сексуальному насильстві принаймні двох хлопчиків-підлітків і десятиліттях примусової сексуальної поведінки стосовно священиків і семінаристів.

Звинувачення були вперше оприлюднені в червні 2018 року, коли Нью-Йоркська архієпархія повідомила, що вона отримала «достовірне» твердження, що МакКаррік був причетний до сексуального насильства у 1970-х роках, коли виконував обов’язки нью-йоркського священика.

Серед обвинувачувачів МакКарріка ключовим є Джеймс Грейн, який 27 грудня 2018 року в Нью-Йорку дав свідчення перед офіційними представниками архієпархії. Грейн свідчив, що МакКаррік, будучи другом сім’ї, домагався його протягом кількох років, починаючи з 11 років. Він також стверджував, що МакКаррік вчинив деякі зловживання під час таїнства сповіді. Крім Грейна МакКарріка обвинуватили ще низка жертв.

Залишити відповідь