Субота, 20 Квітня, 2024
Війна

У Чорному морі пройдуть спільні військові навчання України і США

В Одеській, Миколаївській та Херсонській області, в безпосередній близькості від Криму, на початку липня-2019 пройдуть масштабні українсько-американські військові навчання «Сі Бриз – 2019».

Стало відомо, яка військова техніка буде задіяна в навчаннях. Це дев’ять кораблів та катерів морської охорони, два літаки і вертольоти, розповідає Гопогранслужба України.

«В морському компоненті заплановані артилерійські стрільби, висадки оглядових груп і багато інших вправ, суть завдання яких не розголошується, оскільки залишається актуальним режим «вільної гри» (free play), в якому раптові завдання будуть надходити від багатонаціонального штабу навчань», – йдеться у повідомленні ДПСУ від 16 лютого.

За повідомленням прикордонників, новацією нинішніх навчань стане відпрацювання річкового елемента. За легендою, ворожі елементи будуть намагатися заблокувати вихід до моря з найбільшої водної артерії Європи – річки Дунай. Корабельно-катерний склад Морської охорони отримає завдання забезпечення супроводження транспортних цивільних суден річкою і їх вільний прохід через гирло Дунаю до Чорного моря. У даному навчальному елементі будуть задіяні виключно сили Держприкордонслужби, зокрема Морської охорони.

Залишити відповідь