Вівторок, 23 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 21 лютого

Концерт гурту Dark Tranquillity

Одні з трьох засновників мелодійного дет-металу їдуть до Києва! Dark Tranquillity зібрались у 1989 році, але все ще не втомилися дивувати своїх фанатів новаторством у музиці й ідеях.

У кінці 80-их п’ятеро молодих хлопців зібралися разом і стали рубати метал. Їх вважають першовідкривачами шведського мелодійного дет-металу. Їхній другий альбом The Gallery 1995 був внесений до лав класики цього жанру поряд із The Jester Race і Slaughter of the Soul.

Час: 19.00.

Місце: Atlas (вул. Січових Стрільців, 37-41).

Вартість: 910 – 1800 грн.

Театралізована вечірня екскурсія «Містична Україна»

Українська історія приховує безліч таємниць, містичних та нерозгаданих легенд. І завіса над деякими з них підніметься під час захопливої екскурсії при світлі каганців.

Час: 19.00.

Місце: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2).

Вартість: 150 грн.

Концерт ZWYNTAR & GRAY DOG

Дуже скоро на жителів деяких українських міст чекає моторошна і дивовижна зустріч! Сивий пес із півночі і мертвоходи з місцевого цвинтаря об’єднають сили, щоб принести вам трохи темного кантрі та похмурого блюзу.

ZWYNTAR – дарк-кантрі-формація із Києва. У своїй музиці артисти поєднують кантрі, госпел та блюз із фолковим колоритом. За час свого існування ZWYNTAR встигли виступити на багатьох сольних концертах та фестивалях України, зокрема на розігріві у King Dude, Aurelio Voltaire та Bain Wolfkind. Нещодавно гурт випустив новий повноформатний альбом «Мертві Голоси», і саме на його основі складено програму концерту.

Gray Dog – дует із Мінська, що працює на перетині жанрів стоунер, дарк блюз, альтрок. Музиканти приправляють усе це елементами гранжу, психоделіки, ембієнту, думу та інших не менш неочікуваних стилів. На рахунку у хлопців – кілька потужних синглів і два EP. Останній із них, Walls Ritual, музиканти записали повністю аналоговим способом. Платівка вийшла зовсім нещодавно – у 2018 році.

Час: 20.00.

Місце: Арт-клуб «Тёплый Ламповый» (вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 4/6).

Вартість: 200 грн.

Зустріч із художницею Анною Звягінцевою

Зустріч із учасницею виставки Future Generation Art Prize 2019 українською художницею Анною Звягінцевою.

На зустрічі Анна розкаже про свою нову роботу «Декларація наміру і сумніву», створену для виставки Future Generation Art Prize 2019, та про свою художню практику загалом.

Anna Zvyagintseva народилася у Дніпрі в родині художників. Зростала в Києві, де завершила Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури, факультет образотворчого мистецтва. Брала активну участь у багатьох виставкових проектах в Україні та за кордоном, зокрема у 2015 році представляла Національний павільйон України на 56-ій Венеціанській бієнале в груповій виставці «Надія». У 2018 році Анна здобула премію PinchukArtCentre – загальнонаціональну премію для молодих українських митців віком до 35 років. Живе та працює в Києві.

Зустріч відбудеться в експозиційному просторі виставки Future Generation Art Prize 2019.

Час: 19.00.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2).

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

Концерт «Намисто красних пісень»

Програма добірних українських народних пісень, у яскравих сучасних обробках і самобутньому виконанні співаків і солістів Академічного камерного хору «Хрещатик».

Піднесений академічний вокал а капела і сценічна дія в жанрі театралізованої хорової мініатюри створюють неповторну атмосферу й емоційну наповненість концертного простору. А неочікувані композиторські рішення Ганни Гаврилець, Андрія Бондаренка, Олени Орлової, Вероніки Тормахової назавжди змінять сталу уяву про традиційне звучання народної пісні.

Ви почуєте: «Цвiте терен», «Сива зозуленька», «Туман яром», «Ой чорна я си, чорна», «Хлопцi – риболовці», «Ой у вишневому саду», «Як служив же я у пана», «Їхав козак містом», «Полечко, поле», «Несе Галя воду», «Ой, чий то кінь стоїть» і інші перлини народної душі.

Художній керівник і диригент – Заслужений артист України Павло Струць.

Режисер-постановник – Анастасія Гнатюк.

Хормейстер – заслужена артистка України Оксана Дондик.

Автор проекту – Андрій Воїнов.

Тривалість концерту 1 година 20 хвилин, без перерви.

Час: 19.00.

Місце: Будинок актора (вул. Ярославів Вал, 7).

Вартість: 80 – 120 грн.

Музичний кіноперформанс «Шантаж»

У Довженко-Центрі відбудеться показ німого фільму Альфреда Хічкока «Шантаж» (1929), саундтрек до якого особисто представить зірковий британський композитор Ніл Бренд. Музичний супровід наживо виконає симфонічний оркестр Kyiv Fantastic Orchestra/Державний естрадно-симфонічний оркестр України в складі 30 музикантів під орудою диригентки Наталії Стець. Після перегляду глядачі зможуть поспілкуватися з Нілом про його роботу над стрічкою.

Мова події – англійська з послідовним перекладом українською.

Німий фільм Хічкока «Шантаж» – один із найвідоміших британських німих фільмів . Знятий у 1929-му, він планувався як німий і водночас частково звуковий: з музикою і деякими сценами з діалогами. З визначною майстерністю Хічкок тоді зумів створити як прекрасно зроблену німу, так і новаторську звукову версії.

Час: 19.30.

Місце: Сцена 6 (вул. Васильківська, 1).

Вартість: 180 – 250 грн.

Залишити відповідь