Субота, 20 Квітня, 2024
Економіка

Україна отримала 7,67 млрд грн за час пільгового періоду розмитнення «євроблях»

Власники автомобілів на європейській реєстрації сплатили до Пенсійного фонду 7,67 мільярда гривень за розмитнення своїх авто

Про це повідомили представники Міністерства фінансів України під час брифінгу присвяченому питанням розмитнення автомобілів, повідомляє Громадське.

Загалом було розмитнено близько 124 тисячі «євроблях». Власники таких авто сплатили до бюджету 700 млн грн митних платежів, 2,3 мільярда гривень податку на додану вартість, 3,8 мільярда гривень акцизного податку та 900 мільйонів гривень штрафних санкцій.

Раніше У Верховній Раді України зареєстрували законопроект, яким пропонують продовжити пільговий період розмитнення авто на єврономерах до 23 травня 2019 року. Протягом пільгового періоду вартість розмитнення авто зменшена вдвічі.

У ДФС повідомляли, що в Україні щодня розмитнюють понад 2,7 тисячі авто. Також там очікували, що держава отримає 10 мільярдів гривень від розмитнення «євроблях».

Також в Державній фіскальній службі зазначали, що в середньому бюджет отримував 65,8 тисяч гривень доходу від розмитнення однієї «євробляхи».

Залишити відповідь