Четвер, 25 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 22 лютого

Freedom Jazz з програмою «Ду-ду-ду»

«Ду-ду-ду» – концертна програма зі світових хітів та авторських пісень, яскраве театралізоване шоу, 10 віртуозних артисток. Режисерка дійства – чарівна фея українського шоу-бізу Олена Коляденко.

Весняна серія джазово-мелодійних та яскраво-кабаретних шоу!

Час: 20.00.

Місце: Caribbean Club (вул. Симона Петлюри, 4).

Вартість: 390 – 1800 грн.

Концерт «MK Classics: Марко Топчій»

Марко Топчій вважається одним із найталановитіших представників нової генерації виконавців на класичній гітарі. Це підтверджують його численні перемоги в міжнародних конкурсах гітаристів.

Марко грав та має запрошення грати у наступних сезонах у найпрестижніших концертних залах світу, серед яких Карнегі Хол (Нью-Йорк), зал Корто (Париж), Ginza Hall YAMAHA (Токіо), великі зали консерваторій у Мадриді, Севільї, Мілані, Болоньї, Сеулі, Будапешті, Празі.

Марко багато грає з симфонічними оркестрами, зокрема світові прем’єри сучасних творів.

Програма

Н. Кошкін – Інтродукція та віваче

Й. С. Бах – Прелюдія з віолончельної сюїти н.3

А. Тансман – Пассакалія

Л. Брауер – Сарабанда

Й. С. Бах – Чакона

А. Тансман – Варіації на тему Скрябіна

Х. Родріго – Токката

Час: 19.00.

Місце: Music Space MK (вул. Богдана Хмельницького, 57б).

Вартість: 200 грн.

Виставка «Символи Балтійської Свободи та раритети української фалеристики»

Виставковий проект підготовлено Національним музеєм історії України спільно з посольством Республіки Литва. Вперше в Україні експонуватимуться найвищі державні нагороди Литви, Латвії та Естонії з приватної колекції литовського колекціонера Вілюса Каваляускаса.

Серед них: «Орден Білої Зірки» Республіки Естонія – одна з найвищих естонських державних нагород, «Орден Трьох Зірок» Республіки Латвія, який було засновано 24 березня 1924 р., на честь створення Латвійської держави, а також найвища нагорода Литовської Республіки – «Орден Вітовтаса (Вітовта) Великого» (1930 р.).

Також вперше широкому загалу глядачів буде представлено унікальні фалеристичні пам’ятки періоду українських національно-визвольних змагань. Це, зокрема, знак ордену св. Михаїла Архангела, запроваджений на честь учасників Другого Зимового походу армії УНР, та один із можливих варіантів виконання знаку «Ордену Богдана Хмельницького», або «Ордену Булави», який було виготовлено за ініціативи окремих кіл української політичної еміграції у 1920-х роках.

Куратор виставки – провідний науковий співробітник відділу історії України у ХХ століття НМІУ Богдан Скопненко.

Час: 14.00.

Місце: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2).

Вартість: вхід за запрошеннями.

Концерт «Моцарт і Шнітке»

Творчість цих композиторів розділяють 200 років. Проте Альфред Шнітке вважав себе послідовником Моцарта. Об’єднує обох митців також універсальність жанрової палітри, синтез традиційного і нового, гостре відчуття трагічності і суєтності земного буття, що, власне, ми й чуємо у самій музиці.

Програма концерту особлива. Прозвучить «Реквієм» Шнітке на канонічні латинські тексти, твір, написаний 1975 року до драми Фрідріха Шіллера «Дон Карлос». А також знаменита соль-мінорна Сорокова симфонія Моцарта, один із найпопулярніших творів віденського класика.

Участь бере Камерний хор «Кредо» (художній керівник – Богдан Пліш) та солісти, Іванна Пліш (сопрано), Оксана Гордик (мецо-сопрано) та Денис Сагіров (тенор).

Програма:

В.А. Моцарт – Симфонія № 40 соль мінор,К 550

А. Шнітке – Реквієм із музики до драми Ф. Шиллера «Дон Карлос» для солістів, мішаного хору та інструментального ансамблю

Час: 19.00.

Місце: Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2).

Вартість: 70 – 300 грн.

Кураторська екскурсія виставкою Future Generation Art Prize 2019

Кураторка Tatiana Kochubinskaya проведе тур залами виставки номінантів премії Future Generation Art Prize 2019, розкаже про представлених художників та їхні роботи, а також про історію, яка стоїть за створенням експозиції. У відвідувачів буде унікальний шанс дізнатись, що хотіли сказати художники у своїх творах.

Час: 19.00.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2).

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

Концерт Lo-Fi

Час сміливих експериментів у 32JazzClub з командою молодих музикантів під назвою Lo-Fi! У цей вечір звучатимуть авторські композиції у стилі хіп-хоп з елементами джазу та R&B. Також очікується спеціальний гість, який стане сюрпризом програми.

Проект Lo-Fi народжений, щоб угамувати давню спрагу київських меломанів: тут джаз і хіп-хоп не тримаються на відстані один від одного, а зливаються воєдино – благо, виконавці досить відкриті новому, щоб ризикувати, і досить досвідчені, щоб робити це зі смаком.

Склад:

Микола Зінченко – гітара

Олександр Малишев – рояль

Олексій Нестеренко – бас

Роман Гуменюк – барабани

Час: 20.00.

Місце: Old Fashioned Bar / 32 (вул. Воздвиженська, 32).

Вартість: 400 грн.

Концерт Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України

Перший концерт із новим головним дириґентом Луїджі Ґаджеро Державний академічний естрадно-симфонічний оркестр розпочне символічно – виконанням першої (відомої) української симфонії. Максим Березовський написав симфонію C-dur на батьківщині Луїджі Ґаджеро, в Італії, орієнтовно на початку 1770-х років, і донедавна рукопис вважався втраченим. Виконання першої української симфонії, побудованої за так званим «італійським» тричастинним типом, українським оркестром під орудою італійського дириґента привідкриє нові грані взаємовпливу двох культур.

Державний академічний естрадно-симфонічний оркестр України заснований у 1979 році як перший і єдиний професійний колектив України. У їхньому репертуарі – класика, якісна популярна музика, джаз, мюзикл. З 2019 року оркестр посилює свою «класичну» складову і бере сценічне ім’я для проектів у сфері класичної музики «Kyiv State Symphony Orchestra». Паралельно із цим у складі колективу продовжують існувати камерні формації – Fantastic Big Band та Fantastic Jazz Band.

Kyiv State Symphony Orchestra / Державний академічний естрадно-симфонічний оркестр України

Дириґент – Луїджі Ґаджеро / Luigi Gaggero

Соліст – Сергій Гурін (фагот) / Сергей Гурин

Програма:

Максим Березовський. Симфонія C-dur

Йозеф Гайдн. Симфонія №39 g-moll («Буря на морі»)

Вольфґанґ Амадей Моцарт. Концерт для фагота з оркестром

Фелікс Мендельсон. Симфонія №4 («Італійська»)

Час: 19.00.

Місце: Будинок Звукозапису Українського Радіо (вул. Л. Первомайського, 5а).

Вартість: 100 – 450 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/01/afisha-kyiv-tempesta-di-mare.jpg

Залишити відповідь