Неділя, 12 Травня, 2024
InГаджет

Samsung і Apple програють Huawei за доступністю та функціональністю на ринку

На першому місці вже не «понти»

Samsung і Apple програють китайській Huawei, тому що їх смартфони занадто дорогі, розповів в інтерв’ю телеканалу CNBC старший директор з дослідження Gartner Аншул Гупта.

«Apple дійсно втрачає позиції в кількох напрямках, особливо коли мова йде про ринки, що розвиваються, – наприклад, Китай, – зазначає Аншул Гупта. – У Китаї, як ми бачимо, провідні місцеві гравці значно підвищили якість своїх смартфонів.

Він наголосив, що у флагманських смартфонах Huawei, Oppo чи Vivo можна зустріти ті самі новітні функції, що й у флагманів Samsung і Apple, такі як Face ID чи Touch ID, але перші коштують при цьому набагато дешевше.

Експерт зазначив, що лінійки Apple iPhone і Samsung Galaxy отримують лише «поступове і незначне покращення» в кожному циклі оновлення своїх гаджетів. Вони коштують близько $1000, тому споживачі надають перевагу дешевшим апарати з приблизно схожими характеристиками, які пропонують Huawei та інші китайські бренди.

Аншул Гупта додає, що люди все частіше «пишаються» користуванням смартфоном китайського виробника, як і продуктами Apple і Samsung.

Залишити відповідь