Четвер, 25 Квітня, 2024
Мистецтво

Юрій Хорт, або “руйнівник виставок”, закликає до переслідування автора мистецького акту “Квантовий стрибок Шевченка”

Націоналіст Юрій Павленко (Хорт), який пошкодив виставку «Квантовий стрибок Шевченка» на станції метро «Тараса Шевченка» у Києві, оприлюднив у Facebook фото автора виставки — художника Олександра Грехова — і попросив повідомити про його «місце проживання і частого перебування»

«Це, власне, автор карикатур на Тараса Шевченка — Олександр Грехов. Багато поціновувачів, критиків питають у мене, де його відшукати, щоб поспілкуватися про його «картини зі смартфону», взяти автограф тощо. Друзі, я не знаю. Але якщо ви знаєте про місця проживання, частого перебування цього чудового митця — повідомте, будь ласка», — повідомив Хорт.

«Часто такі люди живуть поряд, а ми не звертаємо на них увагу, і вони опиняються у Фінляндії, так і не отримавши заслужених … слави і визнання в Україні», — додав він.

У коментарі Громадському Павленко повідомив, що він не вважає цей пост «погрозами».

«Нічого особливого у цьому немає… Із самого посту ніяких погроз насправді немає, буквально написано без погроз», — повідомив націоналіст.

Сам художник Олександр Грехов, який є автором виставки про Шевченка, повідомив у коментарі Громадському, що розцінює публікацію Павленка як погрозу. Також він зазначив, що націоналіст «через свій Facebook» погрожує іншим учасникам проекту про Шевченка.

Залишити відповідь