Четвер, 25 Квітня, 2024
Світ

Папа Римський на закритті конференції порівняв педофілію з людськими жертвоприношеннями

Папа Римський Франциск порівняв розтління дітей з обрядами жертвоприношення людей та назвав священиків-педофілів “знаряддями Сатани”

Таку заяву понтифік зроби на закритті конференції, що була присвячена проблемі педофілії в Католицькій церкві, повідомляють BBC.

Папа пообіцяв вжити конкретних заходів для боротьби з цим явищем і зазначив, що кожну подібну справу будуть розглядати з усією серйозністю.

“Мені спадають на думку жорстокі релігійні обряди, які колись були поширені в деяких культурах – язичницькі ритуали людських жертвоприношень, часто дітей”, – сказав він.

Водночас папа підкреслив, що сексуальне насильство над дітьми – загальна проблема, “поширене явище у всіх суспільствах і культурах”.

Як зазначає кореспондент BBC в Ватикані Джеймс Рейнолдс, понтифік говорив досить узагальнено, в той час як жертви сексуального насильства і їхні родини чекають на оголошення конкретних кроків по боротьбі з педофілією.

Очікують, що найближчим часом Ватикан надасть стратегічний план з розгляду заяв про зловживання з боку священиків, який склали за підсумками конференції.

1 коментар

Залишити відповідь