П’ятниця, 29 Березня, 2024
Суспільство

Українські школи переходять на електронні підручники

Міносвіти винесло на обговорення проект розпорядження Кабміну щодо змін в плані заходів щодо реалізації освітньої реформи, якими передбачив придбання електронних підручників для 1, 5 і 10 класів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

«Реалізація експерименту дозволить дослідити на практиці особливості використання електронних підручників, порівняти їх ефективність з паперовими. З огляду на вищесказане є потреба здійснити придбання електронних підручників для учнів 1, 5 і 10 класів в 2019 році», – йдеться в повідомленні.

Зокрема розпорядженням Кабміну від 2017 року «Про затвердження плану заходів на 2017-2029 роки щодо впровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти “Нова українська школа” передбачений експеримент щодо електронних підручників, який повинен здійснюватися в тому числі і шляхом їх апробації . Згідно з цим розпорядженням і наказом МОН № 957 від 2018 року передбачено поетапне збільшення як кількості класів, в яких проводиться експериментальна робота, так і кількості електронних підручників, які використовуються в кожному класі.

Залишити відповідь