П’ятниця, 29 Березня, 2024
Культура

Пішов з життя відомий український літературознавець і письменник

 Сьогодні на 63-му році життя пішов з життя відомий українських літературознавець, письменник, доктор філологічних наук Леонід Ушкалов

Про це повідомила доцент Харьківського національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди Наталя Левченко, передає УНН.

“Сьогодні трагічний день, який погасив світ величної Людини… Пішов від нас у інші світи доктор філологічних наук, професор, великий вчений світового рівня, педагог, колега, керівних моєї кандидатської й докторської дисертацій, справжній друг і наставник Леонід Володимирович Ушкалов…”, – зазначила вона.

Митець є автором академічних розвідок з історії української літератури, філософії та богослів’я, науково-популярних праць, дитячих книжок. Упорядник, перекладач, автор передмов, приміток і коментарів до багатьох видань. Серед його книжок: “Моя шевченківська енциклопедія: із досвіду самопізнання”, “Сковорода, Шевченко, фемінізм”, “Григорій Сковорода. Буквар миру: книга для сімейного читання”, “Україна і Європа: нариси з історії літератури та філософії” тощо.

Залишити відповідь