Четвер, 16 Травня, 2024
Суспільство

На Закарпатті збори церковної громади завершилися бійкою між двома священиками

Сталося все напередодні, 2 березня, у селі Бережонка під час зборів парафії церкви Святого Апостола і євангеліста Іоанна Богослова.

Про це повідомляє УНІАН.

Громада саме цієї церкви вирішила перейти з колишньої УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України. Водночас, на ці ж збори приїхали прихильники колишньої УПЦ МП з сусідніх сіл – Замостя, Мілієве, Коритне. На зборах парафії зчинився конфлікт між священиком церкви Івана Богослова отцем Миколаєм та благочинним Вижницького району Іллею Кнігніцьким.

“Отець Миколай звинуватив благочинного в тому, що він навмисне підбурює людей і є розкольником. Пізніше він ударив Іллю Кнігніцького, внаслідок чого той отримав травми обличчя”, – йдеться у повідомленні.

Потім на місце інциденту прибули поліцейські. Як відомо, це вже 14-та церква на Закарпатті, яка вирішила перейти до Православної церкви України. Загалом у регіоні приблизно 400 церков підпорядковуються колишній УПЦ Московського Патріархату.

1 коментар

  • До віома редакторів!Прохання перевіряти інформацію, яку публікуєте! Село Бережонка Вижницького району Чернівецької області і до Закарпаття жодного відношення не має! Учіть географію.

Залишити відповідь