Понеділок, 29 Квітня, 2024
Політика

В Естонії проходять парламентські вибори

Громадяни можуть взяти участь в голосуванні за допомогою електронної платформи

Громадяни Естонії в неділю голосують на парламентських виборах, передає VOA.

Прем’єр-міністр країни Юрі Ратас і лівоцентристська партія, до якої він належить, випереджають інші політичні сили країни, проте очікується, що вони зіткнуться з жорсткою конкуренцією з боку Консервативної народною партією Естонії, що обіцяє збільшення витрат на соціальні програми.

У 2007 році Естонія стала однією з перших країн у світі, яка пережила ворожий напад новітнього типу – кібератаку. Ця кібератака була здійснена з Росії.

Після цього Естонія зробила зусилля, які зробили її, на думку багатьох, однією з найбільш розвинених в технологічному відношенні країн світу.

За допомогою державної платформи X-Road громадяни можуть вирішувати проблеми, пов’язані з охороною здоров’я та поліцією, здійснювати банківські операції, платити податки, а також займатися освітою. Законодавці можуть запроваджувати закони в дію в цифровому форматі з допомогою програми e-cabinet ( «Електронний кабінет»). Громадяни можуть використовувати електронне голосування для виборів і зв’язку з політиками.

Безкоштовний Wi-Fi присутній практично повсюдно.

Протягом більшої частини своєї історії більші сусідні держави панували і експлуатували Естонію – країну з населенням в 1,3 мільйона чоловік. Однак тепер, на думку аналітиків, проект e-Estonia допоміг цій країні залишити своє минуле позаду.

Залишити відповідь