Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

СБУ заборонила в’їзд до України терміном на 1 рік австрійському журналісту Крістіану Вершютцу

Вершютц у своїх матеріалах використовував штампи кремлівської пропаганди, зокрема, розповсюджував фейки з “RT”, що дискредитують ЗСУ.

Про це повідомила перший заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що журналіст становить загрозу для національної безпеки. Від початку збройного конфлікту в окупованому Криму та на Донбасі Вершютц у своїх матеріалах використовував штампи кремлівської пропаганди.

Зокрема, розповсюджував фейкові новини мовника “Russia today”, що дискредитують ЗСУ, заперечуючи російську збройну агресію. Впродовж останніх 4 років Крістіан відвідував окуповані території Луганської та Донецької областей через неконтрольовані пункти пропуску з території Росії, чим порушив порядок перетину українського кордону.


У Євросоюзі вже знають про відповідну заборону в’їзду Крістіану Вершютцу. Наголосили, що підтримують територіальну цілісність України. Втім, додають, такі рішення повинні ухвалюватись відповідно до основних прав і свобод, включаючи Європейську конвенцію про права людини.

Залишити відповідь