Середа, 15 Травня, 2024
Політика

У Венесуелі відбулися сутички між опозицією і силовиками

Багато районів країни продовжують залишатися без світла

Вдень у суботу в венесуельської столиці – Каракасі сталися зіткнення між учасниками антиурядових протестів і силами безпеки, повідомляєVOA.

Прихильники лідера опозиції, тимчасового президента, Хуана Гуайдо, перейшли в наступ на поліцію зі слвоами: «вбивці». Трохи пізніше сили безпеки залишили район, в якому відбувалися протести.

Соціалістична партія, яка підтримує режим Ніколаса Мадуро, закликала своїх прихильників також вийти на мітинг проти «американської імперіалістичної політики» щодо Венесуели.

Велика частина країни все ще продовжує залишатися без електрики. Точна причина масових відключень продовжує залишатися невідомою. На даний момент світ з’явився в Каракасі і штатах Міранда і Варгас, де розташовані міжнародний аеропорт і найбільший порт країни. Без електроенергії все ще залишаються західні штати Тахіра і Зулія.

Хуан Гуайдо заявив сьогодні, що у відключенні електрики винувато корумпований уряд і непрофесіоналізм влади, в той час як керівництво Соціалістичної партії звинуватило в енергокризі Сполучені Штати, які намагаються усунути від влади Ніколаса Мадуро.

Залишити відповідь