Вівторок, 12 Березня, 2024
Економіка

У берлінському транспорті введуть дешевший “квиток для жінок”

Через різницю між оплатою праці чоловіків і жінок у Німеччині жінки отримають знижку у 21% на квитки.

Про це повідомляє DW.

Щоб звернути увагу на різницю зарплат чоловіків і жінок в Німеччині, берлінська транспортна компанія BVG оголосила про введення “квитків для жінок”. 18 березня, в День рівності зарплат, жінки зможуть купити денний проїзний зі знижкою в 21% – такий в середньому розрив між оплатою праці.

Квиток можна буде придбати в берлінському метро. В автоматах BVG буде вказано, що жінки можуть купити квиток за 5,5 євро замість звичайних 7 євро. У компанії відзначають, що скористатися ним можуть і трансгендери.

Як йдеться на сайті BVG, якщо чоловіки вирішать купити квиток зі знижкою, то вони будуть вважатися безбілетниками. Втім, Петра Нельки підкреслює, що строго контролювати і карати таких чоловіків не будуть.

“В першу чергу, це символічний жест. Кожен повинен сам для себе вирішити, як він поїде в цей день”, – зазначила прес-секретар BVG.

У зв’язку з акцією на адресу BVG прозвучала не тільки похвала, а й критика. Так, член палати депутатів Вільної демократичної партії (ВДП) Марен Яспер-Вінтер (Maren Jasper-Winter) порахувала ініціативу з квитком для жінок “марною”.

“BVG краще б використовувала рекламний бюджет на те, щоб надихати жінок на отримання технічних спеціальностей. Адже вибір професій – це одна з причин для існування нерівності в рівні зарплат”, – заявила Яспер-Вінтер.

Залишити відповідь