Вівторок, 16 Квітня, 2024
Кримінал

У Харкові правоохоронці припинили діяльність злочинного угруповання наркоторговців

Під час обшуків вилучено близько однієї тонни наркотичного зілля, фасувальне обладнання, пакувальну тару та гроші.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

Викрили протиправну діяльність угруповання працівники обласного главку поліції разом зі співробітниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Встановлено, що до організації злочинної групи причетні особи з числа колишніх співробітників правоохоронних органів. До протиправної діяльності вони залучили понад десять спільників.

Зловмисники отримували макову соломку великими партіями з західних регіонів України, для маскування змішували її з харчовим маком, фасували як легальний продукт та розповсюджували на території Харкова і Харківської області серед наркозалежних осіб. Кожна півкілограмова пачка такого зілля містила щонайменше 14 грамів високоякісної макової соломки.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, правоохоронці задокументували низку фактів збуту наркотичної речовини.
15 березня співробітники поліції та СБУ провели обшуки за місцями мешкання членів злочинної групи, а також виготовлення та збуту наркотиків.

Під час обшуків вилучено близько тонни підготовленого для продажу наркотичного зілля, понад десять літрів розчинника, що використовувався як прекурсор, фасувальне обладнання, пакувальну тару, а також грошові кошти в національній та іноземній валюті, одержані в результаті протиправної діяльності.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам та іншим фігурантам про підозру у вчиненні злочину та обрання стосовно них судом запобіжних заходів.

Залишити відповідь