Понеділок, 29 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 17 березня

Концерт американського гурту P.O.D.

Майже через 6 років американський рок-гурт P.O.D. повертається з новим шоу в Україну.

У 2000 році P.O.D. потрапили в список «Людей Року» («People of The Year») журналу «Rolling Stone», а їхній альбом став платиновим. Другим за рахунком став альбом «Satellite». Він з’явився на світ навесні 2001 року. Другий сингл із альбому «Youth of the Nation» зробив групу зірками світового рівня.

Пісні P.O.D. можна почути в багатьох голлівудських фільмах. Гурт було кілька разів номіновано на «Греммі» й отримав багато інших престижних нагород, продавши десятки мільйонів копій.

В Україну P.O.D. їде в межах європейського туру на підтримку нового альбому. «Circles» вийшов у листопаді 2018 року й українські шанувальники матимуть унікальну можливість одними з перших почути нові пісні, і звичайно ж, усі хіти групи.

Приємним сюрпризом стане виступ «на розігріві» італійської команди «Le Basour», яку вже добре знають відвідувачі українських рок-фестивалів. Також гурт уже неодноразово виступав на розігріві перед великими шоу інших західних артистів у Києві.

Час: 19.00.

Місце: Stereo Plaza (просп. Лобановського, 119).

Вартість: 800 – 2200 грн.

Творчий вечір Леся Подерв’янського «Епічні п’єси у виконанні автора»

Епічні п’єси, нові історії про тварин та людей, уривки з роману «Таинственный амбал» – виконує Автор. Зустріч із класиком укрсучліту, Лесем Подерв’янським.

Час: 19.00.

Місце: Центральний будинок офіцерів Збройних Cил України (вул. Михайла Грушевського, 30/1).

Вартість: 300 – 990 грн.

Екскурсія «Історія та традиції свята Пурим»

Пурим – найвеселіше свято в єврейській традиції, свято світла та радості.

Відзначають Пурим у пам’ять про порятунок євреїв від повного знищення в часи царя Ахашвероша, який правив Перською імперією. Сановник царя Гаман надумав знищити всіх євреїв і кидав жереб (пур), щоб обрати для цього час. Від слова «пур» свято отримало назву Пурим. На щастя, планам Гамана не судилося здійснитися. Всевишній, проявивши свою божественну волю через мудрість та рішучість Мордехая та жертовність цариці Естер, урятував єврейський народ.

Про події, що відбувалися понад 2400 років тому, про традиції святкування Пуриму та про особливості оздоблення сувоїв Естер розповість Світлана Палатна, старший науковий співробітник науково-дослідного відділу «Історія ювелірного мистецтва в Україні».

Час: 14.00.

Місце: Музей історичних коштовностей України (вул. Лаврська, 9).

Вартість: 75 грн, реєстрація.

Концерт «Danses et contredanses»

Державний академічний естрадно-симфонічний оркестр України заснований у 1979 році як перший і єдиний професійний колектив України, що від самого початку демонструє стильове розмаїття репертуару – класика, якісна популярна музика, джаз, мюзикл.

З 2019 року оркестр посилює свою «класичну» складову і бере сценічне ім’я для проектів у сфері класичної музики «Kyiv State Symphony Orchestra». Паралельно із цим у складі колективу продовжують існувати камерні формації – Fantastic Big Band та Fantastic Jazz Band.

Програма:

Жан-Філіпп Рамо. Сюїта з опери-балету «Галантні Індії»

Моріс Жозеф Равель. Матінка гуска (оркестрова версія)

Артур Онеґґер. Pacific 231

Клод Ашіль Дебюссі. Рапсодія для кларнета з оркестром

Моріс Жозеф Равель. Болеро

Kyiv State Symphony Orchestra / Державний академічний естрадно-симфонічний оркестр

Луїджі Ґаджеро, дириґент

Дмитро Пашинський, кларнет

Дар’я Кольцова, відеоарт

Час: 19.00.

Місце: Будинок Звукозапису Українського Радіо (вул. Л. Первомайського, 5б).

Вартість: 125 – 475 грн.

Інтерактивна гра для дорослих «Мистецтво в мені» (18+)

Інтерактивна гра в експозиції виставки номінантів міжнародної премії для художників Future Generation Art Prize 2019. Гра «Мистецтво в мені» створює можливість встановити емоційний зв’язок з об’єктами сучасного мистецтва, відчути та зрозуміти сенс робіт.

Гру проведе викладачка та медіаторка арт-центру Дана Гордійчук.

Час: 16.00.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2).

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

Екскурсія «Зброя та військове спорядження»

Під час екскурсії відвідувачі ознайомляться з найцікавішими експонатами багатої музейної колекції зброї від доби первісного суспільства до сьогодення.

Окремо йтиметься про раритети із зібрання відомого збирача старожитностей та мецената Богдана Ханенка.

Автор екскурсії «Зброя та військове спорядження в колекції Національного музею історії України: від давнини до сучасності» – знана українська дослідниця старовинної зброї, кандидат історичних наук Олена Попельницька, завідувачка відділу науково-видавничої діяльності музею.

Час: 13.00.

Місце: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2).

Вартість: 70 грн.

Концерт близькосхідної музики до Новрузу

Новруз (перською мовою «Новий день») – свято Нового року та Весни в іранських і тюркських народів. Початок припадає на дні весняного рівнодення 20-21 березня. Нині це свято відзначають близько 300 мільйонів людей у світі. З 2009 року Новруз входить до списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

На святковий концерт близькосхідної музики до Новрузу запросять музиканти ансамбля Kyiv Oriental Quartet «Avaye del»:

Мілад Кохпаяхзаде – даф, дойре, думбек

Юлія Мамітова – вокал, бандура

Богдан Бурбига – скрипка

Світлана Максимова – уд

Час: 17.00.

Місце: Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (вул. Терещенківська, 15-17).

Вартість: 120 грн.

Лекція «Авангард 1920-х рокiв. Конструктивiзм»

У 20-х роках ХХ століття зародився зовсім новий авангардистський напрямок, що поширився на образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво, архітектуру і фотографію. Він отримав назву «конструктивізм». На лекції ви дізнаєтесь про яскраві приклади цього напрямку: творчість В. Татліна, О. Родченка, Г. Клуциса, діяльність Bauhaus і ВХУТЕМАС.

Матеріал читатиме Олена Боримська. Вона детально розповість усе, що ви хотіли знати про мистецтво 1920-х років і навіть більше!

Час: 13.00.

Місце: Нацiональний музей «Київська картинна галерея» (вул. Терещенківська, 9).

Вартість: 60 грн.

Залишити відповідь