Неділя, 19 Травня, 2024
Для себеСвіт

170 країн пообіцяли зменшити кількість пластику до 2030 року

На Асамблеї ООН з навколишнього середовища 170 країн домовилися «значно скоротити» використання пластику до 2030 року

Таку резолюції прийняли у Найробі після п’ятиденних перемовин, в яких взяли участь більше 4700 делегатів, включаючи міністрів з навколишнього середовища, бізнесменів та науковців, повідомляє Platforma.

За словами президента Асамблеї Сійма Кійслера, зараз відбувається переломний момент для навколишнього середовища. «Нам не потрібні детальні документи, нам потрібні конкретні зобов’язання», – заявив він журналістам.

Plastic cups used by tourists on the Aegean sea beach near Athens, Greece

На Асамблеї підписали низку інших зобов’язань, включаючи зобов’язання щодо зменшення харчових відходів та консультації з корінним населенням щодо розробки нових правил стосовно навколишнього середовища.

Нагадаємо, що маса світового пластику становить 8,3 млрд тонн. Половину цього обсягу люди виробили за останні 13 років. Більше 70% продукції опиняється на звалищах і лише 9% йде на переробку. Щорічно 8 млн тонн пластику засмічує Світовий океан.

Зобов’язання щодо навколишнього середовища зададуть тон саміту ООН з питань клімату у вересні, оскільки Асамблея – це найбільший у світі інститут з охорони навколишнього середовища.

Залишити відповідь