Четвер, 18 Квітня, 2024
В КиєвіУкраїна

Майно Києва за 1 гривню

Київ, що має у своїх активах понад 16 тис. об’єктів комунальної власності, керуючись принципом соціальної відповідальності, надає два види пільг на оренду комунального майна. Отримати міські приміщення за 1% орендної плати, або навіть за 1 гривню, мають можливість, насамперед, ті організації, які займаються охороною здоров’я, освітою, реабілітацією та соціальною роботою, пише “Вечірній Київ”.

Про це повідомив офіційний портал КМДА з посиланням на інформацію заступника голови Київської міської державної адміністраціїВолодимира Слончака.

– На сьогодні за даними Єдиної інформаційної системи у комунальній власності Києва налічується більше 16 тисяч об’єктів. І управляючи цим значним капіталом громади, міська влада керується соціальною відповідальністю перед містянами, думкою про перспективи розвитку міста та економічною вигодою… Тому наразі діє два види пільг в 1% оренди та оренда за 1 гривню для соціальних функцій, – повідомив Володимир Слончак.

За його інформацією, за орендною ставкою в 1% Київ розміщує:

  • оздоровчі заклади для дітей та молоді;
  • суб’єкти господарювання, які провадять діяльність у сфері освіти, у т.ч. бібліотеки та музеї;
  • заклади соціального обслуговування, зокрема центри соціально-психологічної реабілітації дітей, соціальні гуртожитки для дітей-сиріт;
  • громадські організації інвалідів на площі, що не перевищує  50 кв. м тощо.

При цьому символічну орендну ставку в 1 гривню від міста отримують Товариства Червоного Хреста України, громадські та благодійні організації, які надають безкоштовну психологічну та соціальну допомогу, реабілітацію та адаптацію для людей з інвалідністю тощо.

Наразі вже укладено 1 335 договорів оренди комунального майна з оплатою 1 грн на рік.

Також у столиці діє низка пільг, які сприяють розвиткові малого та середнього підприємництва.

– З початку цього року місто здійснює підтримку суб’єктів малого та середнього бізнесу, надаючи до кінця року знижки на 30% від діючих орендних ставок за окремими цільовими призначеннями. Очікуємо, що це підвищить ефективність використання об’єктів комунального майна, – підкреслив Володимир Слончак.

Залишити відповідь