Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

В Україні не буде приватних армій

В Україні є єдина армія, і ніяких приватних армій не може бути, сказав глава держави

Про це Президент Петро Порошенко сказав в ефірі одного з телеканалів, повідомляє Укрінформ.

«Позиція Президента України абсолютно чітка – в Україні немає, не було і не буде ніяких приватних армій», – сказав Порошенко.

Він нагадав, що у 2014 році олігархи намагатися створити приватне військо. «Рішучі наші дії це ліквідували. Це саме буде і в 2019 році. Ніхто, крім держави не буде мати таку монополію», – наголосив Президент.

Глава держави зазначив, що у зриві виборів у тому числі й таким способом зацікавлені у Росії.

«У зриві український виборів як в 2014 так і в 2019 році зацікавлена одна людина – Путін. Ім’я та по батькові – Володимир Володимирович. І на сьогодні байдуже, кого він використовує всередині країни для того щоб добитися своєї цілі», – сказав Порошенко

За його словами, неважливо чи домовляється президент РФ для цього з колишніми представниками української влади, які втекли з батьківщини, чи з правими або лівими радикальними екстремістським організаціями.

«Ми повинні розуміти, що кремлівські представники не обов’язково мають бути вдягнені в кремлівського найманця, обвішаного гранатами, бути представниками «руского міра» з російським триколором через плече. Вони легко, вийшовши на майдани, можуть кричати і «Слава Україні», і «Україна – понад усе», і навіть «смерть ворогам». Це абсолютно ніяк не позбавляє Путіна можливості їх використовувати», – зазначив Президент.

Залишити відповідь