Четвер, 25 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 21 березня

Концерт Manowar

Поціновувачі важкого року якось сказали про них: true metal! Вони – найпотужніший аргумент проти тих, хто все ще має сумніви: рок досі живий! 38 років на сцені, 11 альбомів і сотні неймовірних шоу.

Живі класики power metal, де power – це буквально сила і потужність. Не випадково американський гурт тричі вписували у Книгу рекордів Гіннесса як «Найгучніший концертний гурт світу».

21 березня 2019 року. Прощальний концерт у межах The FINAL BATTLE World Tour 2019. Цієї ночі Manowar гучно грюкнуть дверима, перш ніж поступитися місцем на вершині рок-Олімпу своїм численним послідовникам.

Пронизливий вокал Еріка Адамса. Шалені соло культового бас-гітариста Джоуі ДіМайо. Усі знакові хіти з легендарних альбомів – Into Glory Ride, Kings of Metal, Louder than Hell. Головна подія весни для всіх шанувальників істинного металу.

Час: 19.00.

Місце: Палац спорту (Спортивна площа, 1).

Вартість: 1690 – 1799 грн.

Арт-проект Дар’ї Кольцової «Торкаюся»

Дар’я Кольцова подорожує між мінливими навколишнім і внутрішнім світами, пірнає у них із головою і виловлює прекрасні у своїй нетривалості фрагменти реальності. Проект «Торкаюся» – несподівано відвертий, оскільки художниця відкриває глядачам світ саме таким, яким вона його відчуває, яким його створює її сприйняття.

В експозиції проекту представлені графіка, фото та відеороботи, що формують цілісний візуальний наратив про можливість доторкнутися до реальності іншого. Колажі з чорно-білих та кольорових ксерокопій роблять видимим потаємний внутрішній світ ілюзій та демонів.

«Ксерографія – це дистантне медіа: між тілом та його відбитком опиняється машина. Їх фактично розділяє прірва. Під час ксерокопіювання тілесність деформується, раціоналізується та, зрештою оцифровується. Ксерокс переводить її з живого у неживе, по суті умертвляє її», – говорить художниця.

Колажування продовжує цей процес мутації до точки, найбільш віддаленої від життя. Ніжні фото є перехідним етапом від колажів до відео – чуттєвих історій про красу миттєвостей, вихоплених об’єктивом із нескінченного потоку реальності. Художня мова Дар’ї побудована на поетиці наближення та віддалення, чергування зовнішнього фокусу та внутрішнього, стискання та розтискання, вдиху та видиху. Це свого милування людьми, предметами та незначущими у контексті цілого деталями – випадковою складкою на одязі чи шкірі, відблиском сонця, дивакуватим перехожим, волоссям, що розвівається.

Художниця проводить глядача від крайньої точки холоду до крайньої точки теплоти. Починаючи з притискань до твердого скла копіювального приладу і завершуючи лагідними доторками об’єктивом камери до живого, чуттєвого й рухомого світу.

Час: 19.00.

Місце: Shcherbenko Art Centre (вул. Михайлівська, 22в).

Вартість: вхід вільний.

Tik Tu з презентацією нового альбому «Ulitakis»

Презентація нового альбому Ulitakis від українського інді-гурту Tik Tu. Поціновувачі сучасної української музики більше двох років очікували на цей реліз.

Оскільки всі учасники гурту мультиінструменталісти, альбом Ulitakis не можна обмежити рамками одного стилю чи напрямку. Це суміш прозорої електроніки з психоделічними просвітленнями. Гурт вдало використовує у своїх композиціях органи, перкусії, скрипки, барабани та низки інших інструментів, створюючи насичені аранжування.

Українські медіа визнали дебютний реліз Tik Tu як найкращий інді-альбом 2016 року. В 2017-му англійський дім моди Wolf & Badger використав пісню Tik Tu у рекламному ролику своєї весняно-літньої колекції. А в 2018 році Tik Tu справедливо потрапили у список найкращих гуртів з України за версію журналу “Новое время”.

Працюючи над новим матеріалом, Tik Tu розширили своє звучання елементами з baroque та psychedelic pop та довели його до досконалого вигляду. При прослуховуванні Ulitakis так і хочеться вирушити в мандрівку паралельними світами.

Час: 20.00.

Місце: MonteRay Live Stage (вул. Прорізна, 8).

Вартість: 250 – 450 грн.

Показ фільму «Між рядами»

Фільми Томаса Штубера – це безперервний пошук краси у повсякденності. Він байдужий до вершків суспільства, у центрі його робіт – прості люди, які часто залишаються поза увагою медіа, а інколи взагалі опиняються на узбіччі життя. У своєму останньому фільмі він звертається до надзвичайно важливого, але рідкісного для кіноекранів феномену – ідентичності спільного робочого простору.

Головний герой фільму «Між рядами», молодий хлопець Крістіан, влаштовується вантажником товарів у гіпермаркет. Тут юнак відкриває для себе новий світ із нескінченними проходами, власними правилами та звичками. Незабаром Крістіан знаходить собі нового друга з відділу напоїв, Бруно, і дізнається від нього про неабиякі пристрасті, що киплять у гіпермаркеті, а незабаром помічає Маріон – гарненьку працівницю кондитерського відділу.

Світова прем’єра стрічки відбулася 23 лютого 2018 року на Міжнародному Берлінському кінофестивалі. В межах події картина отримала нагороду від Екуменічного журі, а також змагалася в конкурсі за головний приз Берлінале – «Золотого Ведмедя».

Режисер: Томас Штубер

Німеччина / 120’ / 2018

У ролях: Франц Роговскі, Сандра Хюллер, Пітер Курт

Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Час: 19.00.

Місце: Closer Art Centre (вул. Нижньоюрківська, 31).

Вартість: від 100 грн.

Виступ International Project з програмою «Soul»

Відомий бас-гітарист Ігор Закус знову зіграє з черговим міжнародним проектом. Цього разу, на одній сцені виступлять музиканти з Данії, Чехії та України. У програмі Soul ви прозвучать авторські твори музикантів.

Цього вечора для вас гратимуть:

David Doruzka (CZ) – гітара

Jonas Johansen (DK) – барабани

Родіон Іванов – рояль

Ігор Закус – бас

Час: 20.00.

Місце: Old Fashioned Bar / 32 (вул. Воздвиженська, 32).

Вартість: 500 грн.

Виставка Олі Федорової «Going to the Strawberry Fields»

Dymchuk Gallery представляє виставку переможниці конкурсу OPEN CALL 2019 Олі Федорової. У своєму проекті художниця простежує, як обіцянка утопії, що виражається через символіку зеленого кольору, поступово проникає до різних аспектів навколишньої дійсності та поглинає їх.

Час: 18.00.

Місце: Dymchuk Gallery (вул. Ярославська, 21).

Вартість: вхід вільний.

Концерт Night Lovell

Канадський репер NIGHT LOVELL повертається до Києва з новим альбомом!

Йому респектують $uicideboy$, Pouya, Ghostemane та багато інших. Концерти 20-річнного репера з Оттави збирають повні зали. На його рахунку солдаути в 28 країнах. Night Lovell увірвався у велику гру, випустивши трек «Dark Light», його відео збирають понад десятки мільйонів переглядів на YouTube.

Час: 20.00.

Місце: Atlas (вул. Січових Стрільців, 37-41).

Вартість: 690 – 1399 грн.

Залишити відповідь