П’ятниця, 29 Березня, 2024
Світ

В Італії в тілі вагітної самки кита знайшли 22 кілограми пластику

У тілі загиблої вагітної самки кита, яку викинуло на берег в італійській Сардинії, знайшли 22 кілограми пластику

Про це повідомив міністр екології Італії Серджіо Коста на своїй сторінці в фейсбуці, пише Дождь.

Президент некомерційної екологічної організації SeaMe Лука Біттау розповів CNN, що в шлунку вагітної самки знайшли сміттєві пакети, рибальські сітки, трубки і упаковка з рідиною для посудомийної машини, на якій можна розібрати штрих-код і марку.

Довжина тіла загиблого кита становить вісім метрів. Ветеринари з’ясували, що ця самка була вагітна вперше. Дитинча, довжина тіла якого складає близько двох метрів, загинуло раніше, ніж самка. Причиною загибелі обох, за попередніми даними, стало сміття.

В середині березня на Філіппінах в тілі загиблого кита знайшли 40 кілограмів пластику. Екологи попереджають, що на пластик припадає більша частина сміття в світовому океані і він шкодить його мешканцям. За прогнозом Всесвітнього фонду дикої природи, якщо не вжити заходів, то до 2050 року в морях буде більше пластика, ніж риби.

В кінці березня Європарламент схвалив закон про заборону одноразового пластикового посуду, приладів і соломинок. За даними Єврокомісії, пластик становить близько 80% всього сміття в світовому океані.

Залишити відповідь