Середа, 24 Квітня, 2024
Політика

Президент підписав Річну національну програму зміцнення партнерства з НАТО

Президент підписав Річну національну програму зміцнення партнерства України з НАТО на період до 2020 року

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час підписання указу “Про затвердження річної національної програми під егідою комісії Україна-НАТО”,- пише кореспондент УНН.

“Я хочу підписати річну національну програму співпраці України-НАТО на період до 2020 року і хочу наголосити, що це є перша і надзвичайно важлива дорожня карта, що Україна має зробити, які домашні завдання виконати, які програми мають бути реалізовані для того, щоб вийти на ті завдання, які я ставив, для того, об уже в 2023 році Україна відповідала тим критеріям, які необхідні для підписання плану дій щодо членства в НАТО”, – наголосив голова держави.

За його словами, виконання цієї програми приведе до відповідності стандартам НАТО української армії, її зброї, а також стратегії дій. Водночас Україна уже стала “східним флангом НАТО”.

Крім того, критерії для вступу в НАТО на 95% співпадають із критеріями приєднання до Євросоюзу.

При цьому він підкреслив, що реалізація пунктів дорожньої карти вже є конституційним обов’язком влади, відповідно до внесених до Основного закону змін.

Також він заявив, що РФ зруйнувала модель глобальної безпеки в світі, що вимагає тепер від НАТО реформування.

Як наголосила віце-прем’єр-міністр України з європейської інтеграції Іванна Клімпуш-Цинцадзе, до підготовки документу було залучено 84 відомства в Україні.

Залишити відповідь