П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

У Росії занепокоєні тим, що їхньої мови у Білорусі стає все менше

Міністр культури Росії Володимир Мединський попросив міністра культури Білорусі Юрія Бондаря захистити російську мову у країні.

Про це повідомляє ТАСС.

Мединський зазначив, що останнім часом уЗМІ все частіше з’являється інформація про те, що російська мова нібито пропадає з вивісок.

“На спортивних заходах вивіски англійською та білоруською. Я б дуже просив, щоб ця найважливіша частина нашого культурного гуманітарного співробітництва опинилася у фокусі міністерства культури”, – сказав він.

Російський міністр переконаний, що питання мови об’єднує обидві країни. Зі свого боку, Бондар запевнив, що російській мові в Білорусі нічого не загрожує. Каже, що населення “виховане на високих ідеалах російської культури”.

“Навпаки, ми сьогодні думаємо над державними програмами з популяризації білоруської мови. Переважна більшість населення Білорусі розмовляє російською мовою, вихована на високих ідеалах російської літератури… Я не можу уявити такої ситуації, коли російська мова буде чужою для білоруського народу і Білорусі”, – наголосив білоруський міністр

1 коментар

Залишити відповідь