Четвер, 28 Березня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 17 квітня

Світлина від Київський планетарій / Kyiv Planetarium.

Концерт «Джаз під зірками. Крізь час»

Романтик ХХІ століття, український композитор і піаніст Андрій Соловйов виконає музику, яку створювали з 30-их років минулого століття та по сьогоднішній час.

До вашої уваги найвідоміші світові музичні хіти у новому джазовому звучанні, а також авторські композиції Андрія Соловйова.

Цього вечора на сцені разом з Андрієм будуть відомі українські музиканти, яких, без перебільшення, можна назвати сучасною українською музичною елітою:

Галя Шкода — вокал (ULTRAMARINE Girls Band)

Назар Вачевский — саксофон (SERDYUCHKA; VAYKULE)

Александр Леонов — гітара (LAUD)

Олексій Нестеренко — бас (MIRZOYAN; KASKA RECORDS)

Марія Сорокіна — барабани (ONUKA; THE MANEKEN)

Час: 19.30.

Місце: Київський планетарій (вул. Велика Васильківська, 57/3).

Вартість: 200 – 350 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-volodymyr-bovkun.jpg


Виставка Володимира Бовкуна

Майстер живопису світового калібру та провідний митець сучасності – саме так Володимира Бовкуна називають мистецтвознавці. І хоча художник уже має чималий досвід і сформований персональний стиль, він продовжує експериментувати та освоювати нові горизонти творчості.

У своїй творчості художник поєднує принципи абстракції, сюрреалізму та концептуалізму. Глядач має змогу поринути у глибину простору твору, де вирує гра символів та понять, де хаос переплітається з космосом.

Про автора. Володимир Бовкун – член Спілки художників СРСР та України (з 1986 року). Він активно проводить персональні виставки та бере участь у групових проектах як в Україні, так і за кордоном. Роботи автора зберігаються у колекціях Національного музею образотворчих мистецтв та багатьох інших українських музеях, а також у Третьяковській галереї (Москва, Росія), Нортон Додж Коллекшн (Вашингтон, США), чисельних приватних колекціях в Україні, Франції, Німеччині, США, Великій Британії, Голландії, Сінгапурі.

Час: 11.00.

Місце: Музей історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7).

Вартість: вхід за музейним квитком.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/03/afisha-kyiv-Kyiv-International-Short-Film-Festival.jpg

Фестиваль «Kyiv International Short Film Festival»

Опинившись на перетині культур та епох, проблема пошуку свого «Я» стала актуальною як ніколи. І щоб знайти відповіді на свої питання, буде пережито досвід Європи та наших найближчих сусідів 30-річної давнини, що не чекали змін, а творили їх власноруч.

Одним із головних мотивів фестивалю стануть буремні та романтичні події, що відбувалися 30 років тому й неабияк вплинули на наше сьогодення: падіння Берлінської стіни, зародження нових демократій у Східній Європі й занепад останніх форпостів комуністичної імперії. Ці теми знайдуть відображення в програмі фестивалю.

Але й у боротьбі є місце для кмітливого гумору, сміливого мистецтва, відкритості та найрізноманітніших форм самовираження, яке ми представимо у більш ніж 30 програмах.

Час: 18.00.

Місце: Кінотеатр «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19).

Вартість: 50 – 80 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-kyiv-contemporary-music-days.jpg

Концерт «Дослідження білого»

Перший із серії концертів камерної сучасної академічної музики Kyiv Contemporary Music Days у 2019.

Програма

Сальваторе Шарріно − Esplorazione del bianco (1986);

Стефано Скоданіббіо − Due pezzi brillanti (1985), Alisei (1986);

Леонід Грабовський − Глас-1 (1990);

Елліотт Картер − Figment III (2007);

Теппо Хаута-ахо − Pizz-song (2014).

У авторських нотатках до «Дослідження білого» Сальваторе Шарріно говорить, що безліч відтінків білого існують тому, що темні тіні нескінченні, а тиша навколо нас увиразнює те, що звучить. Щоб дослідити світло, необхідно зазирнути в темряву. Щоб дослідити звук, необхідно почути тишу.

Кордони окреслені, координати розставлені: досліджуючи нове та невідоме, маємо нагоду зустрітись з давно знайомим.

Головний дослідник − український контрабасист, що вже декілька років займається розвитком традиції гри на контрабасі соло та просуванням сучасної музики в Україні − Назарій Стець. У стінах Центру Довженка він виконає програму, усі твори якої є українськими прем’єрами.

Абсолютно нове ім’я на українській сцені − італійський композитор і контрабасист Стефано Скоданіббіо (1956 — 2012), з яким пов’язують відродження інструменту. Він став реформатором контрабасового виконавства, відкривши нові методи і прийоми гри, що раніше вважалися неможливими. Наша з ним перша зустріч не буде короткою − прозвучать два твори: «Due pezzi brillanti» та «Alisei».

Час: 20.00.

Місце: Сцена 6 (вул. Васильківська, 1)

Вартість: 100 – 250 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-tryptykh-art-vystavka-antona-kovacha.jpg

Виставка Антона Ковача «Aeterna historia»

Антон Ковач – природжений колорист, художник, який увібрав і трансформував у своєму живописі найвиразніші риси феномену закарпатської школи. У проекті «Aeterna historia» він постав у зовсім новій іпостасі.

Цикл демонстрованих творів рішуче позбавлений кольорів. До гри вступили лише два – білий і чорний.

Художник зухвало звернувся до такої нібито й неактуальної та надзвичайно простої, втім, одвічної теми – еротики.

Бо ж без неї немає ані радості, ані життєвих сил, ані самого мистецтва. Ми бачимо чистоту порухів душі, що прагне єднання з іншою душею та знаходять короткий шлях – через злиття поглядів і тіл.

Відгортаючи тонку завісу, що прикриває інтимні стосунки, художник елегантно їх сакралізує. Полотна й аркуші – ніби фрагменти сторінок «Пісні пісень» царя Соломона, натхненні канонами античної краси та сучасної стриманої відваги. Саме стриманість і лаконізм вислову, мінімізація оповідних деталей створюють напругу композицій, яка променіє з них та зупиняє погляд, змушуючи глядача впізнавати себе.

Композиції виглядають справжньою коштовністю, знайденою в археологічній експедиції. Вправність і легкість рисунка, пластична впевненість лінії й делікатна проникливість у стан героїв, влучно скерований промінь уваги висвітлюють головне, надаючи глядачеві право все інше – від антуражу до розвитку подій – уявно додати самостійно.

Серія «Aeterna historia» демонструє період одкровення, відкриття автором гармонійної цілісності у собі й непереможне бажання нести її у світ, лікуючи його рани.

Час: 18.00.

Місце: Галерея сучасного мистецтва «Триптих АРТ» (вул. Десятинна, 13).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/01/afisha-kyiv-dilan-moran.jpg

Виступ коміка Ділана Морана у межах туру «Dr. Cosmos»

Найкращий сучасний комік, актор кіно і серіалів, знаменитий Ділан Моран із новою програмою Dr.Cosmos. Його екзистенційний та трохи мізантропічний гумор не залишає байдужими мільйони людей по всьому світі, які чекають його виступів більше, ніж Нового року.

Його нову програму почують у 42 містах Сполучених Королівств і 32 містах інших країн світу. Ділан Моран володіє унікальним почуттям гумору і поглядом на життя, який висвітлює в своїх колючих жартах тему любові, політики, страждань і всього того, з чим ми стикаємося щодня.

Колись Ділан Моран став самим «зеленим» гумористом, який отримав премію Perrier на одному з найбільших комік-фестивалів Edinburgh Fringe. І навіть не подумав зупинитися на цьому! Всі, хто бачив «Книжкову крамницю Блека» досі згадують цей серіал із теплом у серці.

Час: 19.00.

Місце: Міжнародний центр культури і мистецтв (алея Героїв Небесної Сотні, 1).

Вартість: 550 – 2000 грн.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу afisha-kyiv-soloti-vorota-vystavka.jpg

Соціальний фото- та відеопроект «Тут живуть люди»

У середині квітня 2014 року, коли почалися бойові дії, мешканці українських населених пунктів біля лінії розмежування почали писати на своїх воротах «Тут живуть люди». Ці декілька слів були попередженням для військових, щоб вони не обстрілювали та не заселялися до їхніх будинків.

Після 5 років від початку війни ці написи все ще актуальні. Тут досі живуть люди. В умовах безперервних бойових дій, які, крім іншого, позбавляють основного джерела життя – води.

На виставці представлено проект іспанського фотографа Альберта Лореса, а також короткі відео, зняті самими мешканцями Сходу України. Відео демонструють реальне життя на лінії розмежування очима тих, хто мешкає в зоні конфлікту.

Час: 16.30.

Місце: Музей «Золоті ворота» (вул. Володимирська, 40а).

Вартість: вхід вільний, реєстрація.



Залишити відповідь