Вівторок, 12 Березня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 19 квітня

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/01/afisha-kyiv-Prime-Orchestra-zhovtnevyi-palats.jpg

Симфонічне шоу від Prime Orchestra

Prime Orchestra – це симбіоз традицій і новаторства – найкращих світових хітів рок-, поп- та електронної танцювальної музики в оригінальній симфонічної інтерпретації. Історія симфонічного шоу «Світові хіти» та самого Prime Orchestra розпочалася навесні 2014 року разом із першою програмою «Світові хіти & Depeche Mode», за якою в подальшому з’явилися «Музика любові», «Rock Stars», «Golden Collection» та інші.

До складу колективу, крім традиційних для оркестрів музикантів, входять рок-бенд, вокалісти та ді-джей. На рахунку Prime Orchestra більше 300 концертів у різних країнах світу, виступи на найбільших концертних майданчиках.

Prime Orchestra готує нову програму з циклу «Світові хіти». Це буде свіжа порція музичних експериментів, нових неординарних прочитань улюблених усіма хітів, яскраве шоу та ураган емоцій!

Команда Prime Orchestra:

Творці та продюсери симфо-шоу «СВІТОВІ ХІТИ»: Максим Максименко та Юрій Рибалка.

Режисер: Юрій Рибалка.

Керівник оркестру та саунд-продюсер: Олексій Хорольський.

Диригент: Денис Дорошенко.

Вокал: Альона Лісняк, Андрій Кудінов.

Звукорежисер: Вадим Смородін

Художник по світлу: Євгеній Дорошенко

І, звичайно ж, прекрасні молоді та неймовірно талановиті музиканти оркестру.

Час: 19.00.

Місце: Міжнародний центр культури і мистецтв (алея Героїв Небесної Сотні, 1).

Вартість: 290 – 1290 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-polina-kusnetsova.jpg

Виставка Поліни Кузнєцової «Біо Пасха»

«…. Дивлюся на ранній пагін квасолі, і відчуваю змішану гаму почуттів: збентеження, ейфорію.

Чи можна на це дивитись? Може це взагалі не для наших очей?… Якийсь бобовий інтим.

Ще два – три дні, і насіння квасолі зруйнується, перетворившись в естетичний паросток, а після в міцну зелену рослину. І буде жити своїм розміреним життям, поки не надумає розмножуватись…

або гнити.

Копаючись у символіці Великодня, несподівано для себе знайшла інформацію про те, що яйце називають Гроб Господній. Тому те, що здається мертвим, може виявитися живим.

Дивні ідеї твої, людина)

Мені, як художнику, важливі перехідні моменти. Такі, які частіше сховані від очей, або ті, що не встигають бути поміченими. Мить, коли суб’єкт уже не той, але і не інший.

Наприклад, прояви першої сексуальності… Адже підліток, як ця квасолина – ноги-руки виросли, а сам ще ні.

Або дивиться на тебе – вчорашня дитина – і посміхається посмішкою Клеопатри) Ну що вона знає про Клеопатру в дванадцять?

А часом людина стоїть на порозі важливого рішення. Ніколи не знаєш, що трапиться… але завжди відчуваєш, що ось ця мить і є переломною.

І я краду цей момент.

Кажу: хочеш я тебе намалюю? А сама краду мить чийогось життя.

Чому Пасха?

Навесні з соковитої, вологої землі лізуть ці зелені черв’ячки, травинки, квіточки. Тиждень-інший, і ландшафт вкриється шляхетною шевелюрою. Але на самому початку з землі, підживленої торішнім життям, або тим, що не пережило зиму, пробивається нове життя.

Великдень – це святкування переродження, переходу з одного стану в інший, наповнення зачаровує архаїчною символікою.

Переродження часто біологічні, і завжди сакральні!»

Поліна Кузнецова

Час: 17.30.

Місце: Мистецький центр «Шоколадний будинок» (вул. Шовковична, 17/2).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/01/afisha-kyiv-INGRID-ARTHUR-caribbean-club.jpg

Концерт Ingrid Arthur

Неповторна суміш соулу, фанку та блюзу у виконанні одного з найсильніших голосів в історії музики. Кожна композиція Інгрід Артур – це маленька cповідь, щира історія, розказана виразним голосом госпела.

Сходження Інгрід Артур у музичному світі почалося з виступів у клубах рідного Гейнсвілла, Джорджія. Її насичений традиційний госпел був просякнутий спадщиною Арети Франклін, Мевіс Степлс і Махалом Джексон. Талант не змусив себе довго чекати, і вже в середині 90-их молода співачка завоювала титул «Найпотужніший голос в історії музики».

Після визнання в США популярність Інгрід поширилася і в Європі. Вона виступала на різних сценах у Парижі, Лондоні, Берліні та ділила сцену з легендами госпела: Трамайном Хокінсом, Ширлі Цезарем і Дороті Норвуд.

За час кар’єри Інгрід встигла стати учасницею кількох легендарних груп, серед яких Weather Girls та The Black Gospel Voices of America. Бувши 12 років солісткою The Black Gospel Voices of America, Інгрід дала понад 500 концертів у 96 країнах світу. Всюди її професіоналізм і унікальний голос винагороджувалися бурхливими оваціями і любов’ю глядача.

Час: 19.00.

Місце: Caribbean Club (вул. Симона Петлюри, 4).

Вартість: 350 – 700 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-darynok-vechirka.jpg

Танцювальна вечірка «РИНОК»

У наявності на Ринку відбірна поп-музика: від найсвіжіших Daft Punk до настояного Джастіна Тімберлейка (наявність конкретних товарів уточнюйте в організаторів).

Час: 23.00.

Місце: Житній ринок (вул. Верхній Вал, 16).

Вартість: 170 – 250 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-mk-classic-kostaintyn-tovstukha.jpg

Концерт «(Не) Забуті мотиви»

MK Classics представляє:

(Не) Забуті мотиви. Костянтин Товстуха (фортепіано)

Програма

Метнер, Соната-ідилія соль мажор, Op. 57

Метнер, Соната Tragica до мінор з циклу Забуті мелодії, Op. 39

Рахманінов, музичні моменти No.No. 1, 5, 6

Рамо, Сюіта мі мінор

Скарлатті, сонати к213, к208, к24

Сільвестров, 3 багателі

Кітч музика No.No. 1, 2

Костянтин Товстуха – український піаніст нової генерації, випускник з відзнакою Московської державної консерваторії імені П. І. Чайковського та КССМШ імені М. В. Лисенка, учень видатних педагогів сучасності: Р. Донської, Ю. Кота, Д. Петрової, О. Рудіна, Д. Йоффе.

Час: 19.00.

Місце: Дім освіти та культури «Майстер Клас» (вул. Богдана Хмельницького, 57б).

Вартість: 200 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-chcherbnko-art-centre.jpg

Аудіо-візуальний перформанс «Навпіл»

Навпіл – спільний проект GUMA та ENT. Ви зможете спостерігати за створенням цільного вібруючого звукового об’єкту, який має утворитись із двох автономних просторів, розділених стіною. Електронні та акустичні звучання будуть змішуватися та протиставлятися одне одному. У цьому процесі розпочнеться складна конкурентна гра, що породжує швидкоплинні звукові тіла, які постійно мутують.

Ensemble Nostri Temporis (ENT) – український колектив, який спеціалізується на виконанні сучасної класичної музики. Ансамбль створений у 2007 році в Києві композитором і гобоїстом Максимом Коломійцем та композитором і піаністом Олексієм Шмураком. Ансамбль розпочав свою діяльність із презентації київській публіці антології музичного авангарду і модернізму, а також монографічних концертів класиків XX сторіччя Джачінто Шелсі і Бернда Алоїса Циммерманна. Так вони взяли курс на пропагування творчого доробку найяскравіших сучасних композиторів різних поколінь.

ENT відкритий до співпраці з представниками інших сфер мистецтва і мистецькими організаціями, ініціює site-specific та кросдисциплінарні проекти, поєднуючи нову класичну музику із візуальним мистецтвом, поезією, театром та кіно.

GUMA – український електроакустичний дует двох композиторок Тетяни Хорошун та Яни Шлябанської. GUMA брала участь у міжнародних фестивалях (Free Fest, Простір Танцю), співпрацювала з композитором Ніколаєм Хрустом, створила лайв-сети до танцювального перформансу Ярослава Кайнара «Анігіляція» та до вистави-перформансу PostPlayТеатру «Трава пробиває землю».

Використовуючи записані власноруч звуки, їх обробку, синтез та генерацію в реальному часі, дует створює гнучку і тривку аудіоматерію, в якій завжди є місце для рельєфного звукового жесту. Шум, шерех, відгомін, гуркіт, скрип, хрускіт, виляск… Знаходячи нові контексти, підкреслюючи значимість і багатозначність звуку, GUMA кличе слідувати за нею незримими стежками власної слухової уяви.

Час: 19.00.

Місце: Shcherbenko Art Centre (вул. Михайлівська, 22в).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/03/afisha-kyiv-kontsert-3.jpg

Концерт «A Tribute to Edith Piaf»

Її ім’я стало символом епохи, її пісні стали візитною карткою Франції, її біографія послужила сюжетом безлічі книг. Але її загадку до кінця не розгадав ніхто. І це концерт-присвята легендарній Едіт Піаф.

Хіти Едіт Піаф у цей вечір для вас виконає тріо Людмили Крупської (Берлін):

Людмила Крупська – вокал

Олексій Крупський – гітара

Михайло Шевців – акордеон

Час: 19.00.

Місце: Будинок архітектора (вул. Бориса Грінченка, 7).

Вартість: 200 – 300 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-musei-istorii-kyiva-vystavka.jpg

Виставка українського класичного мистецтва «Перші імена»

Іван Марчук – один із найвидатніших сучасних українських митців, Микола Глущенко – художник-розвідник, якого називають «українським Моне», Сергій Шишко – майстер ліричного живопису, Віктор Зарецький – художник, що став всесвітньо відомим завдяки своїм експресивним полотнам, Тетяна Голембієвська – майстриня станкового живопису, що зуміла поєднати реалізм та імпресіонізм на своїх полотнах: на виставці «Перші імена» будуть представлені роботи цих та інших не менш видатних майстрів.

Експозиція створена з робіт відомих українських живописців ХХ століття, що зберігаються у галереї «Les Noms». Автори творів – художники-модерністи і постмодерністи, експресіоністи та імпресіоністи, випускники відомих творчих майстерень і навчальних закладів, роботи яких уже давно на почесному місці в приватних колекціях багатьох країн світу.

Проект «Перші імена» розпочався ще 2014 року. Різнотематичні та різножанрові роботи провідних українських митців сучасності швидко завоювали увагу відвідувачів. Це і надихнуло засновника галереї «Les Noms» Юрія Гуцу повторити експозицію ще раз.

Також на виставці можна буде побачити полотна Адальберта Борецького, Бориса Буряка, Миколи Максименка, Федора Захарова, Ігора Губського, Якова Басова, Андрія Коцка, Костянтина Ломикіна, Йосипа Бокшая, Ігора Губського, Федора Коновалюка, Володимира Стрельнікова, Федора Манайло, Степана Кошевого та Валентини Цвєткової.

Час: 11.00.

Місце: Музей історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7).

Вартість: вхід за музейним квитком.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-old-fashioned-bar.jpg

Концерт Murenko, Bekirov, Vorobiev Trio

Gregg Bissonette, Alex Hutchins, Eriс Moor, Тіна Кароль, Схід-Side, НеДіля, Руслана, ТНМК – це не повний список артистів, з якими співпрацював Олександр Муренко. Але його головна пристрасть – фанк і ф’южн. Бувши учасником безлічі бендів, Олександр знаний як професійний музикант із неперевершеною технікою гри, який повністю віддається своїй справі.

Усейн Бекіров – майстер джазової імпровізації, талановитий композитор, аранжувальник і творець оригінальних джаз-бендів з яскравим авторським репертуаром. У 2006 році він брав участь у сольному проекті Джамали на фестивалі Jazz Koktebel, а 14 квітня 2016 презентував альбом «Taterrium».

Склад:

Усейн Бекіров – лавішні

Олександр Муренко – барабани

Андрій Воробйов – бас

Час: 20.00.

Місце: Old Fashioned Bar / 32 (вул. Воздвиженська, 32).

Вартість: 400 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/03/afisha-kyiv-lumos-orchestra.jpg

Lumos Orchestra з програмою «Музична Одіссея»

Музична Одіссея стартує від земної орбіти до героїв фільмів та серіалів «Аватар», «Інтерстеллар», «П’ятий елемент», «Зоряні війни», «Іншопланетянин», «Прибуття», «Вартові галактики», «Космічна Одіссея 2001», «Люди в чорному», «Зоряний шлях», «Чужий», «Прометей», «Зоряна брама», «Вавилон 5», «Район № 9», «Контакт», «Доктор Хто», «Марс атакує» та інші.

Гід та навігатор подорожі – LUMOS Orchestra: перший український саундтрековий симфонічний оркестр, що концертує з музикою до кінофільмів, серіалів, анімації та відеоігор ще з 2010 року. У доробці колективу більше 600 різноманітних саундтреків, великі тематичні концерти по «Володарю Перснів», «Гаррі Поттеру», «Зоряним Війнам», «Доктору Хто», мультфільмам студії Disney.

Час: 19.00.

Місце: Будинок кіно (вул. Саксаганського, 6).

Вартість: 280 – 400 грн.

Залишити відповідь