Субота, 20 Квітня, 2024
Техніка

У Китаї раптово загорілася Tesla

У Шанхаї 21 квітня, о 20:15 за місцевим часом камера відеоспостереження зняла, як автомобіль Tesla Model S вибухнув на підземному рівні стоянки

Про це повідомляє CNN.

Відео майже відразу ж потрапило в популярну в Китаї соцмережа Weibo, де до ранку 22-го квітня запис подивилися 18 мільйонів разів.

Ролик демонструє, як білий автомобіль спочатку випускає дим і займається. Після появи відео компанія Tesla опублікувала повідомлення в тій же соціальній мережі:

“Дізнавшись про інцидент в Шанхаї, ми негайно направили туди групу співробітників. Зараз ми зв’язуємося з відповідними відомствами, щоб з’ясувати обставини події. Згідно з наявною інформацією, ніхто не постраждав”.

Пожежа перекинулася на дві сусідні машини. Пожежні, які прибули на місце, загасили вогонь за одну годину.

Користувачі Weibo висловили обурення.”Ми не маємо наміру миритися з таким ризиком для безпеки і з тим, що займання сталося так швидко”, – заявив коментатор під ніком Miao Hongyang.

Інший користувач під псевдонімом Your Dad написав наступне: “Одну річ я усвідомив після того, що сталося: ніколи не варто паркуватися поруч з Tesla”.

КНР – надзвичайно важливий ринок для компанії. Від нього залежить приблизно 20% річного прибутку, або близько двох мільярдів доларів. Зараз Tesla веде в Шанхаї будівництво заводу з виробництва електрокарів, першого за межами США. У нього інвестовано близько 7,4 мільярда доларів. До 2020 року на заводі планують запустити збірку моделі Tesla Model 3.

Залишити відповідь