Четвер, 25 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 24 квітня

Світлина від Симфонічний оркестр Українського радіо.

В. А. Моцарт. «Реквієм».

Реквієм Вольфганга Амадея Моцарта, оповитий легендами і незвичайними історіями більше, ніж будь-яке інше його творіння, зачаровує, вабить, приголомшує і ще довго не відпускає! Це ніби музичний заповіт самого австрійського генія.
Напевно, всі знають про загадкового замовника «Реквієму» і ранню смерть Моцарта, який, можливо, і відчував, що це буде його останній твір… Високі одкровення, каяття, пристрасне звернення до Бога, до людей, колосальна любов до життя і світло переповнюють цей шедевр.
24 квітня 2019 року, у Страсний тиждень, найкраща професійна акустична зала України – Велика концертна студія Будинку Звукозапису – заповниться магічними, величними, таємничими звуками останнього шедевру Моцарта у виконанні всесвітньовідомих колективів Українського радіо – Симфонічного оркестру (художній керівник та головний диригент Володимир Шейко), Академічного хору (художній керівник та головний диригент Юлія Ткач) та солістів Національної опери України – неймовірних Сусанни Чахоян, Ірини Петрової, Олександра Чувпила та Сергія Магери.
За диригентським пультом – Маестро Володимир Шейко.
Це буде унікальна подія!

Час: 19.00.

Місце: Будинок звукозапису Українського радіо (вул. Леоніда Первомайського, 5-в).

Вартість: 110 – 200 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-shcherbenko-art-centre-kinder-album.jpg

Відкриття арт-проекту Kinder Album «Пізній check-out»

Персональний проект львівської художниці Kinder Album «Пізній check-out» нагадує інтригуючий сюжет кінострічки, побудований на фантазматичних сценах та пронизаний відчуттям невизначеності.

Художниця представить нову серію робіт, що об’єднує живопис та скульптуру. Персонажі на картинах Kinder Album – загрожені та загрозливі водночас. Предмети з полотен ніби матеріалізуються у просторі виставки. Вони занурюють глядача в атмосферу застиглого в часі готельного номера, в якому щось сталося. Але що саме – невідомо.

«Живопис – це робота з часом. Я намагаюсь на полотні зафіксувати історію, яка триває», – говорить авторка. В експозиції художниця залишає допоміжні підказки, які спонукають глядачів прочитати цю історію та відтворити власну версію розгортання подій.

Час: 19.00.

Місце: Shcherbenko Art Centre (вул. Михайлівська, 22-в).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-halereia-dukat.jpg

Презентація альбому київського художника Матвія Вайсберга

Аукціонний дім «Дукат» презентує у Національному художньому музеї України альбом київського художника Матвія Вайсберга. Це перше масштабне видання, що демонструє живопис майстра від кінця 1970-их рр. до сьогодення. На презентації буде експоновано твори художника різних років, в яких закарбовано моменти з життя митця та його близьких, спогади, алюзії, рефлексії.

Для Матвія Вайсберга критерії громадянської і людської відповідальності стали найвагомішими у житті й мистецтві, і певною мірою саме це вплинуло на формування його творчого кредо. Звідси й особливе ставлення майстра до близьких людей, що сформувало автобіографічний наратив його мистецтва.

Більшість творів Вайсберга – не для «легкого» сприйняття: вони позбавлені легковажного гумору, мальовничої принадності чи зухвалої декоративності. Навпаки, вони елегійні й витончені, стримані й лаконічні і водночас проникливі та змістовні. Його живопис – це свого роду філософське пізнання дійсності: автор час від часу звертається до буденних миттєвостей приватного життя, драматичних внутрішніх конфліктів, історії людських катастроф. Зрештою, твори Вайсберга – це фрагменти часу, побачені крізь призму власного світосприйняття, де людський фактор є найголовнішим предметом дослідження.

Про художника. Матвій Вайсберг народився у 1958 році в Києві. Закінчив РХСШ ім. Т. Г. Шевченка (1977), відділення книжкової графіки Київського поліграфічного інституту (1985). Член ВТСХ «БЖ-АРТ». Автор ілюстрацій до творів Шолом-Алейхема (1990), Е. Багрицького (1985), Г. Кановича (1987), Х. Ортеґи-і-Ґассета («Етюди про Іспанію», 1994), К. Г. Юнга («Спогади. Сновидіння. Роздуми», 1994), С. К’єркегора («Страх і трепет», 1994), Ф. Достоєвського («Біси», 2008). З 1989 року бере участь у численних виставках у різних країнах світу. З 1990 року провів понад 30 персональних виставок у музеях і галереях світу. Твори зберігаються у Національному музеї «Київська картинна галерея», Запорізькому обласному художньому музеї, Державному єврейському музеї Віленського Гаона (Вільнюс), у приватних зібраннях в Україні та за кордоном.

Час: 18.30.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6).

Вартість: вхід за музейним квитком.

Виставка Яни Морган «Inception»

Виставка Яни Морган «Inception»

Одеситка Яна Морган – нове ім’я в динамічному просторі українського мистецтва. Дипломована магістерка із логістики, після років навчання і роботи за фахом, вона здалася перед натиском творчих ідей і поринула в поезію та живопис, якими захоплювалася з дитинства.

Використовуючи мистецтво задля самопізнання та духовного пошуку, мисткиня не поспішала виносити свою творчість на публіку. Та перший досвід виходу із зони комфорту став успішним: у березні роботу Яни Морган було продано на аукціоні Благодійного фонду Бориса Ложкіна разом із творами провідних українських художників.

Логістика почуттів, транспортування емоцій, маршрути подорожей у просторі і часі – роботи, представлені на першій виставці молодої художниці, вказують на її палке захоплення могутністю кольору. Змішуючи біблійне з попкультурним, фіксуючи на полотні чуттєві образи і нашаровуючи яскраві уривки особистих переживань, вона запрошує до свого світу – світу людини, яка слідує за покликом серця.

Час: 19.00.

Місце: Музей історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7).

Вартість: вхід за музейним квитком.

Залишити відповідь