П’ятниця, 29 Березня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 25 квітня

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/01/afisha-kyiv-accept.jpg

Концерт Accept з симфонічним оркестром

Німецькі ветерани важкої музики повертаються, щоб порадувати українців оригінальним шоу. Група зіграє свої найгучніші хіти в супроводі симфонічного оркестру.

За 40 років діяльності Accept пережили воду, вогонь і мідні труби. Музиканти чотири рази заявляли про припинення своєї музичної кар’єри і кілька разів змінити склад. Але це не завадило їм випустити 15 студійних альбомів. Як мінімум дві пластинки стали класичними в жанрі Balls To The Wall (1983) і Metal Heart (1985).

Рік назад звучання групи еволюціонувало. На фестивалі Wacken Open Air Accept виступили з несподіваним шоу: разом із хлопцями на сцені з’явився симфонічний оркестр! Ідеолог гурту Вольф Хоффманн представив публіці попурі зі свого сольника, що складається з метал-каверів на композиції Моцарта, Бетховена і Вівальді.

Час: 19.00.

Місце: Палац «Україна» (вул. Велика Васильківська, 103).

Вартість: 950 – 4000 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-olia-yatsenko-vystavka-spivakovska-art-ego.jpg

Відкриття виставки Олі Яценко «П’ята Сторона Світу»

Оля Яценко вірить, що картини мають дивовижну силу передавати інформацію, відчуття та викликати емоції. Її творчість пронизана теплими та чарівними образами, сповненими глибокими та світлими ідеями, про які нам варто завжди пам’ятати. Це сюжети картин, які були почуто серцем та народжено з глибини душі.

Оля Яценко – художниця та ілюстраторка. Авторка книг «Нічна пригода» та «Пухнастики. Щоденник історій». Окрім живопису частину творчого життя присвячує комп’ютерній ілюстрації та арту. Серед своїх проектів особливо цікавими вважає арт до комп’ютерних ігор, є авторкою стікерів «Вайолет» для компанії Viber, її робота з єдинорогом була надрукована всесвітньо відомим брендом одягу «New Yorker» на світшотах у 2017 році.

Час: 19.00.

Місце: Spivakovska ART:EGO culture center (вул. Саксаганського, 59б).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-the-velvet-sun.jpg

Концерт The Velvet Sun за участі Павла Коробчука

Кияни The Velvet Sun стали відомі завдяки теплій новорічної композиції «Я хочу нову зиму», яка відразу ж завоювала симпатії українських слухачів. Їхній кліп «Небеса» зайняв 1-е місце в конкурсі Макдональдз «Твори по-українськи», пісні «Намисто», «Тканини-ряднини», «Говори» та інші звучать на українських радіохвилях.

У 2017 році колектив виступив як спеціальний гість на київському концерті легендарного британського музиканта Carl Palmer. Музика The Velvet Sun вирізняється вишуканими гітарними і клавішними соло, що відсилають до епохи сонячних шістдесятих.

Спеціальний гість події:

Павло Коробчук – відомий український письменник, поет, музикант, журналіст. Автор шести книг поезії: «Хвоя», «Цілодобово», «Динозавр», «Мерехтіло», «Натщенебо», «Кайфологія», роману «Море для шульги», книги оповідань «Священна книга гоповідань». Учасник десятків фестивалів в Україні та за кордоном, переможець двадцяти літературних слемів.

Час: 19.00.

Місце: Міжнародний центр культури і мистецтв (алея Героїв Небесної Сотні, 1).

Вартість: 210 – 700 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-mystetskyi-arsenal.jpg

Документальний перформанс «Літаючий острів»

«За словами уфологів, 90-ті роки в Україні відзначились піком свідчень про НЛО. Найчастіше непізнані об’єкти прилітають до диких місць Криму або спостерігають за шахтами і заводами на Донбасі. Це може бути пов’язано з тим, що у Криму “літаючим тарілкам” легше приземлитись непоміченими, а на Донбасі НЛО цікавляться багатьма промисловими об’єктами. Зараз кількість візитів скорочується, а нового піку свідчень про “літаючі тарілки” слід чекати у 2019-2020 роках. Причини такої періодичності не можуть пояснити й самі дослідники».

Документальний сайт-специфік-перформанс «Літаючий острів» – це спеціальна подія в межах виставки «Дивовижні історії Криму» від Театральної лабораторії Мистецького арсеналу.

«Літаючий острів» – це перформанс, створений на основі особистих історій переселенців із Криму. Перформанс створює непередбачувану та невпорядковану подорож півостровом Крим разом із людьми, у яких є особисте ставлення до цієї місцевості та її мешканців.

Шар за шаром знімається нагромадження суспільних думок, культурних кодів, історичної брехні та історичної правди, етнічних особливостей, вікових упереджень та приватних одкровень. Залишається унікальне географічне розташування, міцний чуттєвий зв’язок, гори і море, які були і будуть.

У перформансі використовуються інтерв’ю Алфма Алієва, Галини Джикаєвої, Ахтема Чийгоза, Марії Суляліної, Євгена Черникова, Анни Алєксєєвої, Миколи Лапунова, Ільяса Сахтари, Георгія Стуруа.

Перформанс відбудеться у просторі інсталяції Марії Куликовської «Зоряний пил».

Натхненням для роботи стала інсталяція Krolikowski art.

Саунд дизайн: Олеся Оникієнко.

Художник: Федір Александрович.

Час: 19.00.

Місце: Мистецький арсенал (вул. Лаврська, 12).

Вартість: 100 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/03/afisha-kyiv-rockocko.jpg

Концерт Rockoko Official

Поєднання прогресивного року і академічних підходів, структурно складні композиції, нетривіальні гармонії, велика кількість ритмічних переходів.

ROCKOKO – львівський симфонічно-роковий гурт. У складі п’ятеро музикантів: скрипка, дві віолончелі, бас-гітара і барабани. До заснування учасники грали академічну музику в оркестрі, тому багато взяли від класики. Перші експерименти полягали у власному аранжуванні відомих пісень. Так виникла композиція, в якій об’єднані We will rock you та They do not really care about us Майкла Джексона.

Серед всіх авторських композицій є одна, основна ідея якої зародилася після перегляду однойменного фільму The Devil’s Violinist. Автором оригінального твору Erlkönig є Франц Шуберт. Саме цитата з цього твору стала відправною точкою для авторського твору Михайла Романишина (скрипаль і композитор ROCKOKO).

Виступи в ДАХ – це камерне занурення в світ симфонічного року.

Час: 19.30.

Місце: Центр Сучасного Мистецтва «ДАХ» (вул. Велика Василькiвська, 136).

Вартість: 250 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-pinchuk-art-centre-vystavka.jpg

Виставка «Ain’t nobody’s business»

Посилаючись на хіт 1994 року шведської співачки-емігрантки Ардіс, міжнародна виставка «Ain’t nobody’s business» активує голоси, що прагнуть свободи самовизначення. Колективна позиція авторів провокує публічну дискусію щодо суперечливих відносин між регулятивною владою та особистістю. Як наша сексуальність виявляється у сучасних реаліях? Та чи залежить її виявлення тільки від нас самих?

На виставці представлені роботи Миколи Карабіновича, Ігнаса Крунглевічуса, Ангеліни Меренкової, Заміра Сулейманова, Люби Токаревої, Фабіани Фалейрос, Сергія Шабохіна.

Кураторки виставки: Олексанжра Трянова та Валерія Шиллер, молодші кураторки арт-центру, випускниці «Кураторської платформи» PinchukArtCentre.

Час: 18.00.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2), 2 поверх.

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/03/afisha-kyiv-fontaliza-monteray.jpg

Fontaliza презентує альбом «Фірмові рухи»

Один із найяскравіших представників української рок-сцени – гурт Fontaliza – зіграє свій перший сольний концерт в оновленому складі та презентує новий українськомовний альбом «Фірмові рухи».

На вас чекає порція справжньої, неприборканої енергії та драйву. Соковиті гітарні рифи, розривна ритм-секція та пронизливий мелодійний, на межі з істерикою, вокал – все у найкращих традиціях західної рок-школи. Новий альбом, який у концертному живому виконанні змусить вас викласти на танцполі усі ваші фірмові рухи.

Fontaliza – український гурт із Горлівки, що з 2014 грає інді-рок у Києві. Команда відома потужними лайвами, виступами на фестивалях Atlas Weekend, Zaxidfest, Файне Місто, Республіка, Схід Рок та ін. Навесні 2018 Fontaliza оновила склад гурту, до Павла Холошева (лід-вокал, гітара), Артема Таланова (барабани) та Ігната Карташова (бас-гітара) приєднався молодший брат вокаліста – гітарист Юрій (Нестор) Холошев. Тепер Fontaliza – це квартет з другою гітарою й бек-вокалом.

Час: 20.00.

Місце: MonteRay Live Stage (вул. Прорізна, 8).

Вартість: 250 – 450 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-its-not-the-louvr-gallery-vystavka-igor-redkin.jpg

Виставка Ігоря Рєдкіна «Gala show»

Igor Redkin – український архітектор і художник. Його роботи виставлялися у Музеї мистецтв і архітектури в КНУБА, FOX Gallery, Галереї РА, Французькому культурному центрі, арт-галереї компанії KPMG, Pinchuk Art Center, ART: EGO Culture Center та інших.

Складні художні інсталяції та експерименти з освітленням адаптовані в багатьох сучасних житлових і комерційних інтер’єрах. Надихаючись і працюючи в Берліні, Валенсії і Києві, художник створює метаморфозу харизматичних образів і органічних міських текстур. Його творчість пульсує між живописом, графікою і скульптурою, створюючи дивовижні нові висловлювання. Його роботи – живопис і предмети мистецтва розташовані в приватних і державних колекціях Великої Британії, Іспанії, Франції, Італії, Росії та Німеччини.

Час: 19.00.

Місце: It’s NOT the LOUVR gallery bar (вул. В. Липинського, 4).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-kyiv-fantastic-orchestra.jpg

Концерт Державного естрадно-симфонічного оркестру

Нова програма Державного естрадно-симфонічного оркестру України згрупована довкола твору Густава Холста «Планети». Преамбулою стане «Космічний» опус – Симфонію № 41 – Вольфґанґ Амадей Моцарт.

Іще один раритет – Концерт для корно да качча, або натуральної валторни, чеського автора XVIII століття Йоганна Баптиста Ґеорґа Неруди. Це найбільш відомий його твір і справжній шедевр духової музики. Як правило, його виконують на трубі, але найвідоміший український трубач Андрій Ільків виконає його в оригіналі. Це справді історичне виконання для України.

Державний естрадно-симфонічний оркестр

Даниїл Ільків, дириґент

Андрій Ільків, корно да качча

Програма:

Йоганн Баптист Ґеорґ Неруда. Концерт для корно да качча Es-dur

Вольфґанґ Амадей Моцарт. Симфонія № 41 («Юпітер»)

ПЕРЕРВА

Густав Голст. Симфонічна сюїта «Планети»

Час: 19.00.

Місце: Будинок Звукозапису Українського Радіо (вул. Л. Первомайського, 5б).

Вартість: 100 – 500 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-izone-lektsia-maria-kulykovska.jpg

Лекція Марії Куликовської «Творчість Ширін Нешат»

У межах паралельної програми до виставки Ширін Нешат «Турбулентність» художниця Маша Куликовская проведе розмову «Творчість Ширін Нешат. Досвід осмислення».

На лекції художниця розкаже про мистецтво іранської мисткині Ширін Нешат через призму власного творчого методу та розповість, з якими проблемами сьогодні доводиться боротися жінкам-художницям, і як вони це роблять за допомогою власного мистецтва.

Марія Куликовська – художниця, скульпторка. Народилася у місті Керч, живе та працює в Києві. Закінчила магістратуру з архітектури Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури. Переможниця конкурсу «RUTARUNA 2013» галереї PinchukArtCentre для молодих митців з України та Швеції, конкурсу «У пошуках просторів взаємодії фундації ЦСМ» у 2012, лауреатка премії «AKKU 2011-2012» (Цюрих, Швейцарія), «МУХі-2010» від галереї Bottega у Києві та багатьох інших.

Час: 19.00.

Місце: Зона креативних мануфактур Izone (вул. Набережно-Лугова, 8).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/02/afisha-kyiv-mezzanine-ceremony.jpg

Виступ гурту Ceremony

Ceremony – адепти ритмічного шуму та гулу зі східного берегу США. Стіна нойз-року, психоделу та шугейзу, церемоніальна пригода викривленого відчуття, скажений драйв дисторшену.

Гурт засновано в 2005 Джоном Федовіцом, колишнім учасником культових формацій Skywave та A Place to Bury Strangers.

У роботі над новим альбомом до Джона долучилась його дружина Сандра. East Coast неприборканий та сирий, значно темніший, гучний саунд – абсолют стилю Федовіца. Гримуча суміш ліній басових дронів, жорстких рокітливих гітар, справжніх гіпнотичних барабанів та проникливого вокалу.

Час: 19.00.

Місце: Mezzanine (вул. Нижньоюрківська, 31).

Вартість: 300 – 350 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-teatr-mif.jpg

Іронічна комедія «ПОРТАЛь»

Головний герой, їдучи додому після вечері, опиняється в дивному готелі, де всі пожильці нагадують божевільних. Проте найдивнішим з них виявляється таємничий Доктор С. Хто цей Доктор? І чим саме він займається в готелі? Саме це необхідно буде дізнатись Жульєну.

Іронічна комедія «ПОРТАЛь» створена за мотивами п‘єси Еріка Еммануеля-Шмітта «Готель між двох світів». Цей твір – іронічний погляд на одвічні питання людства про сенс існування людини на Землі та чи існує життя після смерті?

Прем‘єра вистави відбулась 20 травня 2018 року.

Тривалість вистави 2 години з антрактом

Час: 20.00.

Місце: Центр театрального мистецтва ім. Леся Курбаса (вул. Володимирська, 23б).

Вартість: 120 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-sirocco.jpg

Концерт «Sirocco. Vesnyany Viter»

Шедеври світової оперної класики та живе виконання артистів, що гармонійно поєднують у собі акторську гру, досконалу вокальну техніку та душевне музичне виконання:

Олександра Каспер – сопрано; Лауреат міжнародних конкурсів і фестивалів

Ігор Воронка – бас; Заслужений артист України

Роман Рєпка – фортепіано; Лауреат міжнародних конкурсів, піаніст, композитор

Марина Раєвська – скрипка

Жодна техніка та якість запису не відтворює на відео те музичне диво, яке створюють класичні музиканти своїм голосом.

Час: 19.00.

Місце: Будинок актора (вул. Ярославів Вал, 7).

Вартість: 150 – 250 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-vystavka-sasha-bob-triptych-halereia.jpg

Виставка Sasha Bob «Ego Sum Rex!»

На виставці будуть представлені портрети маскулінних архетипів Sasha Bob, наповнені характером та дитячою уявою. Королі, імператори, військові, лицарі, пірати та багато інших.

Час: відкриття – 11.00, презентація – 19.00.

Місце: Галерея «Триптих» (Андріївський узвіз, 34).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/03/afisha-kyiv-kyivskyi-kamernyi-orkestr.jpg

Київський камерний оркестр з програмою «Моцартіна»

В залі Кірхи Святої Катерини Київський камерний оркестр представить програму «МОЦАРТІАНА». Вперше в Україні прозвучить незвичне звучання шедевру світової класики у версії для струнних, зробленою у 1840 році чеським музикантом Петером Ліхтенталем.

Великий прихильник музики Моцарта, Ліхтенталь переклав декілька його творів для струнного ансамблю, серед яких був і «Реквієм». Це може здатися дивним, але насправді цілком у межах традицій того часу – адже завдяки цим аранжуванням значні твори симфонічної музики негайно ставали доступні любителям в музичних салонах.

Програма:

Вольфганг Амадей Моцарт (1756–1791)

Реквієм

KV 626

– версія для струнних Петера Ліхтенталя (1780 — 1853)

1. Requiem

2. Dies Irae

3. Tuba Mirum

4. Rex Tremendae Majestatis

5. Recordare

6. Confutatis

7. Lacrymosa

8. Domine Jesu

9. Hostias

10. Sanctus

11. Benedictus

12. Agnus Dei

Час: 19.00.

Місце: Кірха Святої Катерини (вул. Лютеранська, 22).

Вартість: 200 – 350 грн.

Залишити відповідь