Середа, 24 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 11 травня

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/03/afisha-kyiv-fiolet.jpg

Акустичний концерт гурту «Фіолет»

У березні гурт «Фіолет» вирушає у всеукраїнський акустичний тур, головною особливістю якого буде не лише музична, а й літературна складова концертів.

На відміну від традиційних турів, які стали для гурту осінньою традицією, з акустикою Фіолет вже довгий час не мандрував Україною. Під час концертів слухачі матимуть нагоду послухати не лише відомі пісні гурту, а й чи не вперше почують вірші фронтмена «Фіолет» – Сергія Мартинюка, які увійдуть до дебютної поетичної збірки музиканта.

Трек-листи концертів складатимуть як найкращі пісні гурту за всі роки існування, так і акустичні сингли з сольних проектів Колоса.

Час: 19.00.

Місце: Мала опера (вул. Дегтярівська, 5).

Вартість: 190 – 450 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-mala-halereia-mysttskoho-arsenalu.jpg

Виставка Metasitu «Інститут Деросту»

У просторі галереї дослідницький колектив METASITU робить спробу уявити, якою може бути інституція з антизростання населення у постіндустріальних містах. Проект «Інститут Деросту» почався у 2015 в Маріуполі з відео-інсталяції #mariupolwillnotdie #itistheworldthatwillend, тоді як на виставці у Малій Галерей проект набуває обрисів тотальної інсталяції.

Інститут Деросту – проект, метою якого є створення незалежних від мейнстрім-риторики наративів у містах, де населення активно скорочувалось останніми роками. Мета ініціативи полягає в тому, аби впровадити низовий, трансверсивний і горизонтальний підхід до генерального планування таких територій.

METASITU прагнуть здійснити структурні зміни до сприйняття міст та створити обговорення, спільну роботу та дослідження навколо поняття деросту у межах міського планування шляхом: концептуалізації та організації обміну знаннями; виробництва художніх досліджень у містах на основі різноманітних форматів – публікацій, фільмів, об’єктів, публічних подій, різних видах архівів – про антизростання та колективне планування; заохочення незалежних просторових практик для створення нових розповідей про можливе майбутнє міста.

METASITU – дослідницька, міждисциплінарна та соціально-ангажована ініціатива, заснована Liva Dudareva та Eduardo Cassina. Колектив узурпує художні ролі, використовуючи мистецтво як стратегію: як платформу для підтримки досліджень, як медіум для залучення різних акторів та як інструмент для встановлення міждисциплінарних зв’язків. Це дозволяє їм нехтувати дискурсами урбанізму та розвивати нові інструменти для розширення прав і можливостей індивідів через їхні зв’язки з територією, кидаючи виклик просторовим гегемоніям влади.

Час: 18.30.

Місце: Мала Галерея Мистецького арсеналу (вул. Лаврська, 12).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-festyval-komoksiv.jpg

Другий Київський фестиваль коміксів

«Київський Фестиваль Коміксів», як і минулого разу, має на меті розвиток коміксів, просування творчості та ілюстрацій. Оновлена команда організаторів, до якої увійшли представники Comic Con Ukraine, планує потішити фанатів коміксів, літератури та художніх робіт.

На локації «Loft» Арт-заводу Платформа відвідувачі зможуть відвідати презентації популярних видавництв, знайти нових знайомих та друзів, поспілкуватися з авторами, художниками та представниками видавництв, знайти команду для реалізації власного творчого проекту та придбати нові випуски улюблених історій.

У програмі:

Анонси та старт продажів від українських та закордонних видавництв

Відомі гості зі світу коміксів та ілюстрацій

Велика аллея художників

Виставка «Квантовий стрибок»

Лекції та майстер-класи від людей з творчих індустрій взагалі та комікс-сфери зокрема

Комікс-маркет

Настільна та ігрова зони

Стіни для малювання

Час: 10.00.

Місце: Арт-завод «Платформа» (вул. Біломорська, 1).

Вартість: 200 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-kontsert-motsart.jpg

Концерт «Моцарт. Шість сонат для флейти і клавіру»

Вольфганг Амадей Моцарт. Шість сонат для флейти і клавіру KV 10–15

Юрій Шутко (флейта)

Лариса Деордієва (фортепіано)

Програма:

Cоната для флейти і клавіру-бемоль мажор, КV. 10:

I. Allegro

II. Andante

III. Menuetto I. Menuetto II

Cоната для флейти і клавіру-соль мажор, КV. 11:

I. Andante

II. Allegro. Menuetto (da capo Allegro)

Cоната для флейти і клавіру-ля мажор, КV. 12:

I. Andante

II. Allegro

Cоната для флейти і клавіру-фа мажор, КV. 13:

I. Allegro

II. Andante

III. Menuetto I. Menuetto II

Cоната для флейти і клавіру-до мажор, КV. 14:

I. Allegro

II. Allegro

III. Menuetto I. Menuetto II en Carillon

Cоната для флейти і клавіру-бемоль мажор, КV. 15:

I. Andante maestoso

II. Allegro grazioso

Час: 18.00.

Місце: Кірха Святої Катерини (вул. Лютеранська, 22).

Вартість: 100 – 200 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2017/03/afisha-kyiv-lektsia-nhmu.jpg

Лекція «Київські колекціонери Ханенки»

Історії колекціонерів мистецтва не менш захопливі, аніж пригодницькі романи – проте й вони сповнені білих плям та загадок. Від родинного архіву Ханенків майже не залишилося документів, адже Варвара Ханенко заповіла спалити більшість паперів.

Реконструювати історію їхнього життя та історію формування колекції допомагають мемуари її чоловіка Богдана Ханенка, видані у 2009 році. Він згадував, як під час випадкової розмови з московським кіннозаводчиком М. Малютіним з’ясувалося, що той, нещодавно ставши власником будинку з багатьма старовинними картинами, викинув їх як непотріб на горище. Богдан Ханенко одразу ж оглянув їх і вирішив купити все. Тієї ж ночі він перевіз до себе майже 100 малярських творів, і серед них такі перлини, як натюрморт Сурбарана «Посуд та млинок для шоколаду», «Портрет старого в східному одязі» школи Рембрандта, «Воскресіння Лазаря» школи Рубенса, «Танцюючі німфи» Креспі, твори італійської, голландської, фламандської шкіл живопису.

Ці картини нині можна побачити у Музеї Ханенків, а про дивовижну історію створення збірки розповість у суботу Надя Павліченко.

Час: 14.00.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6).

Вартість: 70 грн, реєстрація.

Залишити відповідь