Вівторок, 23 Квітня, 2024
Війна

Окупанти погрожують утилізувати українську військову техніку, що лишилась в Криму

Російська влада збирається утилізувати українську військову техніку, що залишилася в Криму після анексії 2014 року

Про це заявив голова комітету з оборони Держдуми Росії, екс-командувач Повітряно-десантних військ Росії Володимир Шаманов, передає “Еспресо”.

“Це перш за все завдання керівництва України. Виходячи з міжнародних норм, упродовж 10 років вони повинні або забрати, або через 10 років ми будемо змушені це утилізувати, тому що те, що не експлуатовується, занепадає і приходить в непридатність. Сучасних зразків ми не спостерігали, а ті, які є, вони Збройним силам РФ нецікаві”, – цитує Шаманова.

У січні 2018 року президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ готова повернути Україні її військову техніку з анексованого Криму.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна не буде погоджуватися на пропозиції Кремля про передачу української військової техніки і озброєння з анексованого Криму, адже це для Києва може мати негативні наслідки як з юридичної, так і з політичної позиції.

Крім того, такий крок Росія може використовувати для просування власної агресії.

Клімкін також казав, що офіційний Київ не піде на повернення військової техніки, що залишилася в Криму, “до закінчення війни і повернення територій”. За його словами, ніякої офіційної пропозиції від Росії щодо повернення техніки не надходило.

Залишити відповідь